Home Gaming Warhammer 40,000: Space Marine 2 ontwikkelaar heeft geen plannen voor een PvEvP

Warhammer 40,000: Space Marine 2 ontwikkelaar heeft geen plannen voor een PvEvP

by Mark van Truijen

Saber Interactive’s Warhammer 40,000: Space Marine 2 heeft goed gepresteerd, met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren, wat het bedrijf heeft doen besluiten om toekomstige projecten (positief) te heroverwegen. Hoewel er diverse nieuwe functies en content onderweg zijn, waaronder later deze maand, heeft de ontwikkelaar onthuld dat een PvEvP-modus niet op de planning staat.

Momenteel biedt de third-person shooter PvE in de Campaign en Operations, en PvP via de Sparring Arena op de Battle Barge en Eternal War. Dus waarom worden deze twee niet gecombineerd? In een gesprek met MP1st zegt gamedirecteur Dmitry Grigorenko dat PvPvE een soort “heilige graal” is van gameontwerp, maar dat er “geen plannen voor zijn.” Hij legt uit: “PvPvE is een heilige graal van game design. Veel studio’s proberen het te vinden, en velen falen. De waarheid is dat het een zeer, zeer moeilijke taak is.”

De belangrijkste reden? Balans. “Het klinkt geweldig op papier, maar zodra je het probeert, wordt duidelijk dat het erg frustrerend is wanneer je vecht tegen andere spelers en dan in de rug wordt aangevallen door een AI-tegenstander. Daarom proberen de meeste games ervoor te zorgen dat PvP en PvE niet teveel overlappen, bijvoorbeeld door AI-tegenstanders te beperken tot specifieke plekken op de map. Het is een ingewikkelde modus om te implementeren die de ervaring aanzienlijk zou veranderen, dus helaas zijn er geen plannen voor.”

Het goede nieuws is dat spelers zich kunnen verheugen op Horde Mode, die ergens in 2025 als onderdeel van Seizoen 4 zal verschijnen. Daarnaast komen er nieuwe Operations, vijanden, PvP-modi en arena’s, en wordt de Battle Barge uitgebreid.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 is beschikbaar voor Xbox Series X/S, PS5 en pc.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x