Home Events Comic Con Holland Beleving

Comic Con Holland Beleving

by Mark van Truijen

Het weekend van 12 en 13 oktober staat Vijfhuizen in het teken van Comic Con Holland, een beurs waar allerlei soorten en type mensen op af komen. Voor ons de uitgelezen kans om hier een kijkje te nemen en jullie daarin mee te nemen.

Maar hoe schrijf je nu een recensie van een beurs? Ik ga denk ik gewoon mijn ervaringen met jullie delen, dat is in mijn ogen het beste. Ik moet je wel bekennen dat ik echt een heerlijke nerd ben haha, daarnaast als je tiktok hebt heb je misschien mijn livestream vanaf de vloer gezien. Zo niet, doe dan een volg en mis de volgende niet. Maar goed, Comic Con dus. Bij de aankomst werd ik eigenlijk verrast door hoeveel mensen erop af kwamen, daarnaast ook de hoeveelheid mensen die verkleed komen. Ik ken dit enkel van de video’s uit amerika, maar dat het hier zo was, dat wist ik niet.

Na binnenkomst stond er een een Tiefighter uit Star Wars klaar om je te begroeten en kon het eigenlijk beginnen. De Expo in Vijfhuizen was verdeeld in twee gebieden, een grote hal met allemaal merchandise(daarover later meer), een gedeelte met podium, verderop in de grote hal waren de photobooths en aan de andere zijde de eettentjes.

Laten we beginnen met de merchandise, want daar hou ik zelf echt wel van. Ik had 1 doel, een funko scoren die ik al een tijdje zoek en misschien een vette figurine mee nemen. En de merchandise kramen, je kan het zo gek niet verzinnen of het is aanwezig. Van kleding tot beelden, Pokémon kaarten, maar ook andere trading card games, alles is aanwezig. Het duurde dan ook niet lang of ik kwam bij een klein winkeltje waar een fransman mij begroette. Op de tafel stonden 4 Jujutsu kaisen Funko’s en precies die ik wou. Dit betekende dus, koud binnen en meteen 2 funko’s gescoord. De hal was prettig ingedeeld kwa stalletjes, er was ook genoeg ruimte tussen de stallen en elk pad was ruim. Je liep elkaar eigenlijk niet in de weg en dat was wel prettig naarmate het wat drukker werd. Ik liep overal eigenlijk met de camera en dat werd ook goed ontvangen, mensen zijn vriendelijk en eigenlijk gaat het allemaal heel gemoedelijk.
Even wat later kwam ik ineens een kraampje tegen waar ze figurines hadden, de dame in kwestie wist mij te vertellen dat ze deze direct uit Japan importeren en deze geen Ali troep zou zijn. Ze hebben daarnaast ook een winkel in Dordrecht en voor mij was eigenlijk de reden dat ik stopte een beeldje van de Serie My Hero Academia, een beeldje dat ik nog niet eerder had gezien. Zo geschiedde, deze belandde ook in de tas.

Als je alle merch dan hebt bekeken kon je dus zoals gezegd aan de achterzijde naar de photobooth, daar was het dan ook verboden om zelf foto’s te maken of te filmen. Dit omdat hier de artiesten zitten voor een handtekening of foto. Het is ruim neergezet en riante hekken om tussen te wachten. In de andere hal vinden we dan nog het podium terug, hier zijn de optredens en ook de Q&A sessies zijn hier te vinden. Dat ik er was was er een Disney sing along en kwam daarna Andy Serkis het podium op om wat te vertellen over zijn rollen.

Aan de andere zijde vinden we dan nog wat fan clubs terug, ik ben zelf even gestopt bij de officiële Doctor Who fan club van Nederland, kleine donatie gedaan en in ruil mocht ik iets uitzoeken. Ik vind het persoonlijk ook mooi om te zien hoe gemotiveerd en dedicated deze mensen zijn aan hun fanclub. Nog wat verder lopen en dan komen we bij de eettentjes uit, de prijzen van het eten zijn hier te vergelijken met die van een festival, misschien iets goedkoper. Het eten was goed en lekker.

Al met al is Comic Con dus een heerlijk uitje voor het gezin of voor jou met je vrienden, je kan verkleed of juist niet en dat is het mooie, want alles is geaccepteerd. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en super leuk.

Naast dit hele weekend spektakel mocht ik de dag ervoor plaats nemen tegenover niemand minder dan Dirk Benedict, oftewel Face uit The A-Team, waar hij eigenlijk verbaasd is over de gastvrijheid nog steeds in ons land, waar iedereen ook engels spreekt. Zelf heeft hij het niet zo meer op Hollywood en de hele wereld eromheen. Na The A-Team had hij lang geen rollen en ging het financieel ook wat minder, vervolgens kwam er een nieuwe rol die eigenlijk alles op het goede pad trok. Dirk zijn advies zou dan ook zijn om iets minder uitgesproken te zijn over diverse onderwerpen, dat kon je nog weleens je kop kosten.

Zijn verhaal was eigenlijk duidelijk, hij was nooit de favoriet in Hollywood van de studios en door zijn uitgesproken mening en karakter werd zijn carriere nooit echt een groot succes. Nu is hij het meest trots op zijn kinderen en klein kinderen waar hij een warme band mee heeft, zijn oud collega’s van The A team spreekt hij niet meer en dat vindt hij dan ook goed. Ik persoonlijk vond het een eer om hem te mogen ontmoeten en een gesprek met hem te voeren.

@mrchaos86

Dirk Benedict met een stukje over The A Team, toen mannen nog mannen waren! Mooi interview/gesprek, wil je de beste man zelf zien/ontmoeten ga dan dit weekend naar Comic Con Holland #comiccon #ateam #cartoon #tv #tvshow #80s #dirk

♬ origineel geluid – Mark

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x