Home Gaming Two Falls – Een verhaal geschreven door inheemse volkeren

Two Falls – Een verhaal geschreven door inheemse volkeren

by Jos Vis

Two Falls komt op 8 november naar Steam. Een demo is momenteel beschikbaar op Steam van 10 oktober tot de release van de game. Daarnaast nemen we deel aan het Steam Next Fest van 14 tot 21 oktober.

Two Falls (Nishu Takuatshina) is een first-person singleplayer, verhaalgedreven verkenningsspel dat contrasterende perspectieven biedt op de eerste ontmoetingen tussen Fransen en inheemse volkeren. Verken de Canadese wildernis uit de 17e eeuw in dit lineaire 3D-spel en ervaar de verweven reizen van Jeanne, een Franse koningsdochter die ver van de Franse koloniën gestrand is, en Maikan, een jonge Innu-jager die probeert te ontdekken wat zijn geboortebos, het land van zijn voorouders, verstoort. De belangrijkste inspiratiebronnen zijn Firewatch en What remains of Edith Finch.

Two Falls is een spel over inheemse verhalen, gemaakt in samenwerking met inheemse creatieve geesten. De componist en geluidsontwerper, art director, acteurs en schrijver van het verhaal zijn inheems. Isabelle Picard, etnoloog en Wendat-schrijver, is de bedenker van het originele verhaal van Two Falls. De ontwikkelaar werkte ook nauw samen met een Elder Council uit Quebec die hielp met het adviseren en begeleiden van het verhaal dat ze wilden vertellen.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x