Home Gaming Football Manager 25 is vertraagd naar maart 2025

Football Manager 25 is vertraagd naar maart 2025

by Mark van Truijen

De Football Manager-serie volgt meestal trouw zijn jaarlijkse releaseschema, maar dit jaar wijken Sports Interactive en Sega daar iets vanaf. Onlangs werd Football Manager 25 aangekondigd, en het spel wordt gepromoot als de grootste visuele en technische upgrade van de serie in een generatie, dankzij de overstap naar een nieuwe engine. Aanvankelijk stond een release in november gepland, maar Sports Interactive heeft nu een vertraging aangekondigd.

Het bedrijf gaf aan dat het tijdens de ontwikkeling van Football Manager 25 te maken had met enkele uitdagingen. In de aankondiging van de vertraging legde Sports Interactive uit dat het heeft besloten om meer tijd te nemen om ervoor te zorgen dat het spel het verwachte kwaliteitsniveau haalt, in plaats van het gehaast in november uit te brengen. De nieuwe release is nu gepland voor maart volgend jaar.

“Het is een moeilijk ontwikkeltraject geweest voor de studio. Veel dingen verliepen trager dan we hadden verwacht – ondanks het feit dat het team op een ongelooflijk tempo werkte om alles op tijd af te krijgen,” zei Sports Interactive. “De deadlines waren al krap en, zoals velen van jullie recentelijk terecht hebben opgemerkt, waren we gewoon te veel aan het haasten en liepen we het risico onze gebruikelijke kwaliteitsnormen in gevaar te brengen. Dit heeft enorme druk gelegd op iedereen die in de studio werkt, die allemaal gepassioneerd zijn om het beste spel ooit af te leveren.”

“FM25 is de grootste technische en visuele vooruitgang in de serie in een generatie. We kunnen simpelweg niet het risico nemen om dit cruciale moment in de geschiedenis van Football Manager te ondermijnen door het te snel uit te brengen.”

“Uiteraard hadden we dit zeven weken voor de release niet verwacht, maar in lijn met onze studiowaarden houden we altijd het grotere plaatje voor ogen – en in dit geval betekent dat dat we deze extra tijd nodig hebben om een spel te leveren waar we allemaal trots op kunnen zijn.”

Ondanks de vertraging zegt Sports Interactive dat het van plan is om toegang tot Football Manager 25 vooraf aan te bieden en dat ze “vertrouwen hebben in hoe lang die periode zal duren.” De geplande onthulling van de gameplay is nu verschoven naar januari.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de Football Manager-serie dat het jaarlijkse releaseschema niet gehaald wordt. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit de releases in de toekomst zal beïnvloeden.

Wanneer Football Manager 25 in maart verschijnt, zal het beschikbaar zijn voor pc, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, iOS, Android en Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x