Home Gaming Pine: A Story of Loss – een emotionele reis door rouw nu te ervaren op Steam

Pine: A Story of Loss – een emotionele reis door rouw nu te ervaren op Steam

by Sven

In Pine: A Story of Loss volgen we het verhaal van een houtbewerker die worstelt met het verlies van zijn vrouw. Alleen in een afgelegen open plek in het bos, die hij ooit met haar deelde, probeert hij grip te krijgen op zijn verdriet. Spelers helpen hem bij het vasthouden aan kostbare herinneringen aan hun leven samen, terwijl hij zich staande probeert te houden in zijn nu lege huis.

Het spel is gecreëerd door Tom Booth, een professionele illustrator die heeft gewerkt voor onder andere Dreamworks en Nickelodeon, en Najati Imam, mede-oprichter van Made Up Games. Pine is geïnspireerd door Toms persoonlijke ervaring met rouw en begon als een prachtige illustratie van een houtbewerker die viraal ging. De reactie van het publiek was overweldigend: mensen voelden de emotie van de tekening en deelden massaal hun steun.

Dit moedigde Tom en Najati aan om het verhaal van de houtbewerker om te zetten in een interactieve ervaring. Pine brengt een wereld vol sfeervolle omgevingen en een prachtige, rustgevende soundtrack tot leven. Het spel laat zien dat niemand alleen hoeft te zijn in zijn of haar verdriet en nodigt spelers uit om deze diepe emoties op een betekenisvolle manier te verkennen.

Voor iedereen die alvast een voorproefje wil van dit bijzondere avontuur, is er nu een demo beschikbaar op Steam. De volledige release wordt later dit jaar verwacht.

Wat denk jij? Ben je klaar om de reis van de houtbewerker mee te maken in Pine? Of wacht je liever tot de volledige release? Laat het ons weten in de comments!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x