Home GadgetsSamsung Samsung viert 10 jaar SDC en zet AI-gebaseerde innovatie in de schijnwerpers op SDC24

Samsung viert 10 jaar SDC en zet AI-gebaseerde innovatie in de schijnwerpers op SDC24

by Mark van Truijen

Samsung Electronics Co., Ltd. hield vandaag zijn jaarlijkse Samsung Developer Conference (SDC) in het San Jose McEnery Convention Center. Het bedrijf, dat een decennium van samenwerking en innovatie met ontwikkelaars viert, deelde zijn visie op het bieden van een meer gepersonaliseerde en veilige ervaring met de nieuwste multi-device AI-technologie en het bijbehorende motto “AI for All”.

In aanwezigheid van ongeveer 3.000 ontwikkelaars, partners en media zei Jong-Hee (JH) Han, vicevoorzitter, CEO en hoofd van de Device eXperience (DX)-divisie van Samsung Electronics: “We hebben de afgelopen tien jaar onze innovatiereis voortgezet met onze vele ontwikkelaars en partners”, waarbij hij wees op het belang van open samenwerking om zowel het concurrentievermogen als de wederzijdse groei in het huidige AI-tijdperk te versterken. 

JH deelde meer details over de inzet van het bedrijf om AI-technologie te gebruiken om sterkere beveiliging, geavanceerde personalisatie, betere ervaringen met familiezorg en nieuwe mogelijkheden voor B2B-bedrijven te bieden. “Samsung Electronics zal AI-technologie blijven ontwikkelen tot een niveau waarop AI automatisch elke gebruiker individueel herkent – van hun stem tot hun locatie – om zo een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden”, legde hij uit. “Deze inspanningen zullen handigere en veiligere multi-device-ervaringen creëren door gebruik te maken van Samsung’s AI-gebaseerde software, platforminnovatie en beveiligingstechnologie.”

Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat het volgend jaar de software-ervaring van zijn belangrijkste productlijnen – van mobiele apparaten tot tv’s en huishoudelijke apparaten – zal integreren onder de naam One UI. Door een samenhangende productervaring te bieden en software-upgrades tot zeven jaar lang toe te zeggen, zal Samsung innovatie voor zijn klanten blijven brengen.

Om zijn AI for All-visie te realiseren, zal Samsung ook ‘AI for good’ creëren, door innovators in staat te stellen nieuwe technologieën te gebruiken om nieuwe wegen in te slaan, maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en een betere wereld achter te laten voor toekomstige generaties.

Samsung herhaalt AI for All-innovatie
Op SDC24 herhaalde het bedrijf zijn streven om AI-technologie te gebruiken om mogelijkheden te openen, persoonlijke informatie te beschermen en het dagelijks leven te verbeteren van alle gebruikers hiervan. Voortbouwend op meer dan een decennium aan investeringen in geavanceerde intelligentietechnologieën, vertelde Samsung hoe de inzet op AI for All richting geeft aan de onderzoeks- en innovatieroutekaart van het bedrijf voor zowel ontwikkelaars als klanten.

Samsung’s AI is gemaakt voor iedereen, geïnspireerd door de noodzaak om AI te creëren die is geworteld in personalisatie voor ieder individu; het is voor gezinnen die het beheer van hun avondroutines gemakkelijker willen maken, huiseigenaren die moeten wennen aan nieuwe ruimtes, en ontwerpers en innovators die geavanceerde technologieën verkennen om inspiratie op te doen. Samsung biedt AI for All zonder afbreuk te doen aan privacy door gebruik te maken van de AI-mogelijkheden op het apparaat, terwijl het ook baanbrekende prestaties blijft bieden via cloud- en generatieve AI.

Samsung zet zich daarnaast in voor de ontwikkeling van AI om onze wereld te verbeteren, daar alle werknemers zich houden aan de wereldwijde ethische AI-beginselen van “eerlijkheid”, “transparantie” en “verantwoordelijkheid” voor zowel de ontwikkeling als het gebruik van AI.

Met de AI for All-strategie wordt Galaxy AI op mobiele apparaten beter geïntegreerd om de productiviteit, creativiteit en communicatie te verbeteren; speciaal ontworpen AI-apparaten om het dagelijks leven van gebruikers te vereenvoudigen; AI-gestuurde displays op Samsung smart tv’s met Tizen; en platformoverstijgende AI-verbeteringen voor Bixby, SmartThings en One UI 7.

Een voorproefje van One UI 7
De inzet van One UI is altijd geweest om gebruikers de meest gepersonaliseerde, creatieve en productieve gebruikerservaringen te bieden die mogelijk zijn op mobiele apparaten. Op SDC24 gaf Samsung een voorproefje van One UI 7, waarbij de nadruk lag op de nieuwe UX die gericht is op eenvoudig, impactvol en intuïtief design, naast meer manieren om Galaxy AI-functies naadloos te integreren in dagelijkse activiteiten. One UI 7 bèta zal voor het einde van dit jaar worden uitgerold voor ontwikkelaars.

Het AI-huis komt tot leven
De speciaal ontworpen AI-apparaten van Samsung zorgen voor betere gebruikerservaringen in het hele huishouden, van de keuken tot de woonkamer. Met AI Vision Inside[1] in de koelkast met AI Family Hub™ of AI-toepassingen zoals AI Floor Detect in de Bespoke Jet Bot Combo™ AI, maken de slimme huishoudelijke apparaten van Samsung gebruik van het beste van AI-technologie om het leven beter, eenvoudiger en makkelijker dan ooit te maken.

Deze mogelijkheid wordt nog sterker met de AI-geüpgradede Bixby[2]. Gebruikers kunnen hun hele slimme huis bedienen vanaf elke plek binnen gehoorsafstand van een apparaat dat Bixby ondersteunt. Bixby biedt gebruikers ook toegankelijkheidsvoordelen. Voor een betere toegankelijkheid thuis kunnen deuren van apparaten worden geopend met een simpele oproep, zonder wekcommando’s,[3] dankzij de Auto Open Door.

De verbeterde mogelijkheden van Bixby zijn ook beschikbaar voor Samsung smart tv’s. Dankzij Bixby kunnen gebruikers kunnen nu naar content zoeken met alleen beschrijvende details en instellingen aanpassen met meerdere commando’s. Geïnspireerd door een voortdurende inzet voor het vereenvoudigen van het leven van dagelijkse gebruikers, kunnen gebruikers met een mobiele afstandsbediening hun tv bedienen vanaf hun telefoon en kan Samsung AI Cast metAI-gegenereerde resultaten van mobiele apparaten naar de tv sturen. Gebruikers kunnen vanaf het beginscherm van hun tv genieten van afbeeldingen en contentoverzichten die zijn ontwikkeld met generatieve AI, waaronder een integratie met ChatGPT, nu op een groter display.

Samsung integreert AI ook in zijn visuele displaytoepassingen, van AI Upscaling en AI Customization op smart tv’s tot het aanbieden van een nieuwe Daily Board Software Development Kit (SDK) voor ontwikkelaars om van elk smart tv-scherm een one-stop-shop te maken voor dagelijkse informatie zoals het weer, de gezondheid van het apparaat en lokale updates via een nieuwe samenwerking met Nextdoor.

Next-generation signage-oplossingen met VXT
Samsung toonde ook de volgende generatie signage-oplossingen met Visual Experience Transformation (VXT), het softwareplatform en de bijbehorende content management solution (CMS) voor de productie, het gebruik en het beheer van content. Door gebruik te maken van een AI-gestuurde chatbot met het Pre-Integrated Repeatable Solution (PIRS) & Widget aNd Extension (WiNE) Framework, biedt VXT efficiënte, gestroomlijnde signage-oplossingen en kunnen ontwikkelaars naadloos oplossingen integreren en processen vereenvoudigen op het platform.

Tizen maakt gebruik van On-Device AI voor prestaties van wereldklasse
Samsungs belangrijkste besturingssysteem Tizen brengt toonaangevende ervaring naar meer apparaten en diensten, nu Samsung bepaalde huishoudelijke apparaten heeft uitgerust met de AI Home,[4] een 7-inch LCD touchscreen display.

Tizen krijgt ook een boost met Tizen AI-diensten. Aangedreven door de Samsung Neural Processing Unit (NPU) en geoptimaliseerd om Samsung-producten aan te passen en in te spelen op de behoeften van de gebruiker, bieden Tizen AI-diensten slimmere, veiligere en meer gepersonaliseerde gebruikerservaringen. Denk aan het verminderen van echo’s en afstellen van geluidsniveaus tijdens het televisiekijken tot aan het voeren van videogesprekken en het analyseren van de schrijfstijl van gebruikers om het maken van notities te verbeteren.

Dat Samsung zich inzet voor het verbeteren van ervaringen met AI blijkt ook uit een sterkere interoperabiliteit tussen Tizen en het Galaxy-ecosysteem. Multi-Control, waarmee gebruikers kunnen navigeren en zowel hun smartphone als tablet kunnen bedienen met dezelfde Bluetooth-hulpmiddelen, zoals een muis en toetsenbord, zal worden uitgebreid naar slimme monitoren en tv’s met Tizen.

Samsung heeft Tizen ontwikkeld op basis van RISC-V[5] voor ontwikkelaars, en een nieuwe SDK voor Tizen-toepassingen, ontworpen met RISC-V, wordt beschikbaar in 2026.

Tizen ondersteunt ook de nieuwste versie van Flutter, het platformoverschrijdend ontwikkelraamwerk, en zal doorgaan met het leveren van uitbreidingstools voor app-ontwikkelaars om debugging en profiling naar een hoger niveau te tillen. 

SmartThings maakt nieuwe sprong voorwaarts met AI en breidt uit naar gezondheidservaring
In de afgelopen tien jaar is Samsung SmartThings uitgegroeid tot een van de grootste verbonden platformen met meer dan 350 miljoen abonnees wereldwijd, 7 miljoen geregistreerde gebruikers in de Benelux en meer dan 340 “Works with SmartThings” (WWST) partners.

Samsung gebruikt geavanceerde AI-technologie om SmartThings-ervaringen op een hoger niveau te ontsluiten en een breder scala aan samenwerkingsverbanden te verkennen. SmartThings zal een sleutelrol spelen als de baanbrekende technologie die de producten en diensten van het bedrijf onderscheidt.

Een van de belangrijkste updates voor SmartThings deze maand is Home Insight,[6] dat gebruikersgegevens, gebruikspatronen, apparaatgeschiedenis en in realtime verzamelde thuisstatistieken analyseert om een betere thuiservaring te bieden. Het raadt ook functies aan voor het optimaliseren van het huis, zoals het uitschakelen van inactieve apparaten tijdens afwezigheid op een bepaald moment van de dag of in een bepaalde tijd van het jaar. Bovendien is de Galaxy Tab S10 uitgerust met de Home Insight Widget, zodat hij handig kan worden gebruikt als thuisdashboard om het huis te bewaken en te bedienen.

Samsung introduceerde ook het plan om al zijn producten met schermen te laten werken met de SmartThings Hub. Hierdoor kunnen Samsung-apparaten beter samenwerken om voor het huis te zorgen en is er zelfs connectiviteit met partnerapparaten. Het plan omvat het toevoegen van Edge AI[7]-technologie op basis van de SmartThings Hub, waarmee AI-mogelijkheden worden geïntegreerd in de aangesloten apparaten in huis, wat bijdraagt aan de visie van een huis dat daadwerkelijk door AI beter wordt gemaakt.

In de kader van open samenwerking en innovatie deelde Samsung de details van zijn nieuwste SmartThings-partnerschappen. Hiertoe behoort ook een nieuwe samenwerking met verschillende ontwikkelaars van slimme sleutels, waaronder Schlage[8] en Aqara[9], die de SmartThings Door Lock-functie in 2025 zal toevoegen aan de Digital Home Key in Samsung Wallet.

Duurzaamheid werd ook benadrukt, met name een samenwerking tussen SmartThings en Kohler[10]. Kohler’s Chief Sustainable Living Officer (VS) Laura Kohler stond samen met Jaeyeon Jung, Executive Vice President en hoofd van SmartThings, op het podium om te vertellen hoe de nieuwe integratie gebruikers zal helpen om het waterverbruik te controleren en te verminderen met slimme douchekoppen en kranen.

Tobin Richardson, hoofd van de Connectivity Standards Alliance (CSA), kondigde virtueel aan dat Samsung SmartThings de eerste dienst was die de Matter[11] 1.3-standaard heeft aangenomen, waarmee het een cruciale rol speelt in de voortdurende ondersteuning en uitbreiding van het Matter-ecosysteem.

Samsung introduceerde ook een nauwere integratie tussen SmartThings en Samsung Health. Girish Naganathan, CTO van het continue glucosemeetsysteem (CGM) Dexcom[12], voegde zich bij Samsung op het podium om te praten over de gezamenlijke visie van de bedrijven op meer gepersonaliseerd en handig gezondheidsbeheer thuis, voor zowel gebruikers als hun naasten.

Veiligheid als basis voor het AI-tijdperk
Tot slot bleef Samsung de nadruk leggen op zijn inzet voor robuuste beveiligings- en privacystandaarden. Met Samsung Knox blijft het bedrijf investeren in het versterken van het beveiligingsbeheer om ervoor te zorgen dat voor de nieuwste AI-ervaringen nooit persoonsgegevens hoeven te worden prijsgegeven. De op blockchain gebaseerde beveiligingsoplossing voor meerdere apparaten Knox Matrix zal worden uitgebreid van mobiele apparaten naar tv’s en huishoudelijke apparaten om de beveiliging van ervaringen met meerdere apparaten verder te verbeteren.

Samsung benadrukte ook de uitbreiding van Passkey, dat naar Tizen komt, te beginnen met tv-modellen uit 2025, de koelkast met AI Family Hub™ en huishoudelijke apparaten met AI Home. Passkey zal gebruikers meer gemak en veiligheid bieden, terwijl het ook op web browser gebaseerde logins ondersteunt door middel van mobiele QR-code scanning.

Elk van deze functies speelt een belangrijke rol bij het bieden van meer veiligheid aan gebruikers, het ondersteunen van ontwikkelaars en het aanbieden van de nieuwste en beste AI-innovaties op apparaten, zodat we optimaal kunnen profiteren van ons nieuwe AI-tijdperk.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x