Home Gaming Assetto Corsa EVO verschijnt op Steam Early Access op 16 januari 2025

Assetto Corsa EVO verschijnt op Steam Early Access op 16 januari 2025

by Pim, Sel

505 Games en KUNOS Simulazioni hebben aangekondigd dat Assetto Corsa EVO op 16 januari 2025 voor pc via Steam Early Access zal worden gelanceerd. Bekijk hieronder de nieuwste trailer, waarin strakke panoramische beelden van de auto’s en nieuwe gameplay te zien zijn.

YouTube video

Hoewel de ontwikkelaar nog niet alles heeft onthuld wat er in Early Access zal worden opgenomen, zal Assetto Corsa EVO verschillende voertuigen bevatten, waaronder hypercars, klassiekers, raceauto’s en meer. Het wordt geprezen als een “grote stap voorwaarts” voor de franchise, met nieuwe functies zoals een volledige 24-uurs racecyclus, dynamisch weer en baancondities, en “geavanceerde” verlichting. Specifieke pc-functies zijn onder meer ondersteuning voor opstellingen met drie monitoren en VR.

In een persbericht zei Marco Massarutto, mede-oprichter en uitvoerend manager van KUNOS Simulazioni: “We weten dat jullie reikhalzend uitkijken naar nieuws over de lancering van Assetto Corsa EVO, en geloof ons – we hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles aan onze hoge normen voldoet.

“Ons doel is om de kwaliteit te waarborgen die alle sim-race-enthousiastelingen terecht verwachten van een titel zoals Assetto Corsa EVO. We willen onze oprechte dank uitspreken voor de continue en buitengewone steun van onze community. We kijken ernaar uit om binnenkort meer spannend nieuws over het project te delen!”

Hoewel Assetto Corsa EVO voorlopig alleen voor pc uitkomt, zou het later ook op consoles kunnen verschijnen. Zijn voorganger, Assetto Corsa Competizione, werd in 2019 voor pc uitgebracht, voordat het naar PS4, Xbox One, PS5 en Xbox Series X/S kwam.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x