Home Gaming Metal Slug Tactics: een tactische draai aan een klassieke franchise komt dit najaar naar jou toe!

Metal Slug Tactics: een tactische draai aan een klassieke franchise komt dit najaar naar jou toe!

by Sven

Uitgever Dotemu (bekend van Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge en Streets of Rage 4) en ontwikkelaar Leikir Studio (Rogue Lords, Synergy) hebben vandaag een diepgaande video uitgebracht over Metal Slug Tactics, de grid-based tactische RPG-interpretatie van de iconische run-and-gun franchise. Dit langverwachte spel wordt in de herfst van 2024 uitgebracht voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc via Steam.

Herinneringen aan de arcade en een frisse blik op tactische gameplay

In de nieuwe video reflecteert het team van Leikir Studio op hun jeugdherinneringen aan het spelen van Metal Slug in arcades, en hoe deze nostalgie hen inspireerde bij het maken van Metal Slug Tactics. Dotemu en Leikir Studio hopen zowel nieuwe spelers als veteranen van de serie te raken met dit eerbetoon aan het originele spel.

De game neemt een frisse benadering van de beroemde side-scrolling actie van de serie door een isometrisch perspectief te gebruiken. Leikir Studio werkte samen met de legendarische originele pixelartiesten van Metal Slug om ervoor te zorgen dat de visuele stijl van Metal Slug Tactics trouw blijft aan de verbluffende, iconische beelden van de franchise. Tegelijkertijd introduceert de game nieuwe elementen zoals tactisch spelen, willekeurige missies die de herspeelbaarheid vergroten, ontgrendelbare vaardigheden en roguelite-progressie.

Klassieke personages, nieuwe tactische gevechten

De geliefde personages van Metal Slug keren terug in Metal Slug Tactics, elk met unieke vaardigheden die hun karakteristieke persoonlijkheden weerspiegelen en hun gevechtsstijl beïnvloeden. Nieuwe mechanics, zoals SYNC-teamaanvallen, voegen een extra laag strategie toe, waarbij slimme positionering op het slagveld cruciaal is om het maximale uit je team te halen. Daarnaast kunnen spelers hun squad selecteren en voorbereiden in een homebase-achtige armory, waarmee het gevoel van run-and-gun-actie wordt behouden in deze nieuwe tactische RPG.

Een eerbetoon aan de klassieker en een innovatieve twist

Metal Slug Tactics is zowel een eerbetoon aan de klassieke franchise als een innovatieve herinterpretatie. Met schitterende pixel art en vloeiende animaties weet het de tijdloze esthetiek van Metal Slug perfect vast te leggen. De hoogst herspeelbare slagvelden combineren handgemaakte terreinsecties met subtiele roguelite-elementen, waardoor spelers telkens nieuwe strategieën moeten bedenken en aanpassen aan onvoorspelbare gevechten.

Spelers kunnen de klassieke wapens van Metal Slug hanteren, gebruikmakend van skill trees, perks en een adrenaline-systeem om de beruchte schurken van de serie te slim af te zijn en te vernietigen. De actie wordt ondersteund door een originele soundtrack van Tee Lopes (Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, Sonic Mania, Streets of Rage 4’s Mr. X Nightmare DLC), wat de meeslepende ervaring compleet maakt.

Met steun van Dotemu en in samenwerking met IP-eigenaar SNK, brengt Leikir Studio met Metal Slug Tactics een nieuwe, boeiende ervaring die de ziel van het originele spel in ere houdt.

Ben jij klaar om een nieuwe dimensie van het Metal Slug-universum te ontdekken en je tactische vaardigheden te testen? Metal Slug Tactics verschijnt dit najaar op consoles en pc!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x