Home Streaming Wat is er te zien in november op National Geographic: tsunami’s, ontdekkingen en mysteries

Wat is er te zien in november op National Geographic: tsunami’s, ontdekkingen en mysteries

by Sven

National Geographic biedt deze november een indrukwekkende mix van nieuwe documentaires en series die je meenemen van verwoestende natuurrampen tot eeuwenoude mysteries. Hier zijn de hoogtepunten die je zeker niet wilt missen.

Nieuw: Tsunami: Race Against Time

Dit jaar markeert de 20ste verjaardag van de dodelijke tsunami in de Indische Oceaan, de ergste natuurramp van de moderne tijd. In de 4-delige documentaire Tsunami: Race Against Time word je meegenomen door de verwoestende kracht van de golf die verschillende landen overspoelde. Met nooit eerder vertoonde archiefbeelden en aangrijpende verhalen van overlevenden zie je de immense strijd tegen de klok. Wetenschappers proberen de ramp te begrijpen, journalisten brengen het nieuws de wereld in en reddingswerkers wagen hun leven om anderen te redden. Deze documentaire is een krachtig eerbetoon aan moed, overleving en de onbreekbare menselijke geest.

Bekijk de eerste twee delen op woensdag 27 november en de laatste twee op woensdag 4 oktober om 21:30 uur op National Geographic.

Special: Endurance

Ernest Shackleton’s Antarctische expeditie is een van de meest legendarische overlevingsverhalen ooit. Nadat zijn schip, de Endurance, vast kwam te zitten in het ijs, wist Shackleton zijn bemanning meer dan een jaar in leven te houden onder extreme omstandigheden. Een eeuw later gaat een team van ontdekkingsreizigers op zoek naar het gezonken schip. Deze documentaire toont niet alleen de historische prestatie, maar ook de vastberadenheid van de moderne expeditie.

Kijk Endurance op maandag 4 november om 21:30 uur, tijdens de wekelijkse ‘Docu-Night’ op National Geographic.

Nieuw seizoen: Lost Treasures of Rome S2

Ga mee op een epische ontdekkingsreis door het Romeinse Rijk in het nieuwe seizoen van Lost Treasures of Rome. In deze serie volgen we archeologen tijdens hun opgravingen in Pompeii, Petra en Rome, op zoek naar verborgen geheimen en schatten van een oude beschaving. Elk nieuw vondststuk brengt ons dichter bij het begrijpen van hoe de Romeinen leefden en wat hun samenleving zo bijzonder maakte.

Vanaf 23 november, elke zaterdag om 19:00 uur op National Geographic.

Nieuw: Disaster Autopsy

In Disaster Autopsy worden rampen laag voor laag geanalyseerd om te begrijpen wat er precies fout ging. Door middel van geavanceerde 3D-graphics worden echte rampen opnieuw nagebootst en geanalyseerd. Of het nu een kleine fout in papierwerk is of een onopgemerkt constructieprobleem, elk detail wordt blootgelegd om de verborgen oorzaken van deze catastrofes te onthullen.

Kijk vanaf 7 november, elke donderdag om 22:30 uur op National Geographic.

Welke van deze spannende nieuwe series en documentaires ga jij als eerste bekijken?

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x