Home Gaming Final Fantasy XIV onthult eerste grote patch voor Dawntrail: Patch 7.1 “Crossroads” komt eraan

Final Fantasy XIV onthult eerste grote patch voor Dawntrail: Patch 7.1 “Crossroads” komt eraan

by Sven

Final Fantasy XIV Online staat op het punt om zijn eerste grote update te krijgen sinds de release van de vijfde uitbreiding, Dawntrail. Tijdens de Tokyo Game Show 2024 onthulde SQUARE ENIX dat patch 7.1, genaamd “Crossroads”, midden november 2024 verschijnt. Producer en director Naoki Yoshida besprak tijdens de Letter from the Producer LIVE enkele van de opwindende toevoegingen die spelers kunnen verwachten, waaronder nieuwe quests, raids en nog veel meer.

De terugkeer naar Vana’diel: een epische crossover

Een van de meest opvallende toevoegingen in deze patch is de langverwachte Final Fantasy XI crossover-alliance raid. De nieuwe 24-speler content, getiteld “Echoes of Vana’diel”, brengt spelers naar de wereld van de allereerste Final Fantasy MMORPG. Voor zowel fans van het originele spel als nieuwkomers belooft deze raid een unieke en nostalgische ervaring te worden.

En dat is nog niet alles. Voor de hardcore spelers introduceert Crossroads ook de allereerste high-difficulty alliance raid voor 24 spelers: “The Cloud of Darkness (Chaotic)”, die een flinke uitdaging belooft te worden. Er zijn ook nieuwe trials en de ultieme uitdaging: de Futures Rewritten (Ultimate) raid.

Wat biedt patch 7.1 nog meer?

Naast de grote raids biedt Crossroads een overvloed aan nieuwe content en updates voor spelers van alle niveaus. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Nieuwe hoofdscenario-quests: Het verhaal van Dawntrail gaat verder!
  • Nieuwe kerker: Yuweyawata Field Station staat op het programma voor avonturiers die van een uitdaging houden.
  • Nieuwe trial: “The Minstrel’s Ballad: Sphene’s Burden” test je vaardigheden tegen krachtige vijanden.
  • Nieuwe unreal trial: Keer terug naar The Jade Stoa om Byakko, één van de Four Lords, opnieuw te verslaan op level 100.
  • Nieuwe allied society-quests: Spelers kunnen de Pelupelu helpen met nieuwe quests voor diverse jobs en gevechtsklassen.
  • Nieuwe custom delivery client: Ontmoet Nitowikwe, die nieuwe mogelijkheden biedt voor spelers die van crafting en gathering houden.
  • Role-quest-vervolg: Na het voltooien van alle role quests van Dawntrail wacht er een nieuwe verhaallijn op je, evenals een nieuw Wachumeqimeqi-verhaal.

Meer updates en verbeteringen

Voor spelers die van verhaallijnen en side-quests houden, brengt patch 7.1 nieuwe avonturen voor de geliefde Hildibrand-serie en extra ondersteuning voor New Game+, zodat je eerdere content opnieuw kunt beleven. Ook komen er aanvullingen voor Duty Support, met onder andere de kerker Halatali.

Daarnaast wordt de spelershuisvesting verbeterd: je kunt nu interieurontwerpen uit verschillende woonwijken kiezen, ongeacht de locatie van je perceel. Perfect voor spelers die hun huis nog stijlvoller willen maken.

Krijg je de kriebels al?

Met al deze toevoegingen staat Final Fantasy XIV op het punt om opnieuw de lat hoger te leggen voor MMORPG’s. Patch 7.1 biedt een mix van nostalgie, uitdaging en vernieuwing, en brengt spelers naar nieuwe hoogtes in zowel verhaal als gameplay.

Ga jij je wagen aan de 24-speler alliance raid in Vana’diel of duik je liever in de nieuwe trials en kerkers? Wat je ook kiest, er is genoeg te beleven in de wereld van Final Fantasy XIV.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x