Home Gaming Voortgangsupdate over de CO2 reductiedoelstellingen van Xbox

Voortgangsupdate over de CO2 reductiedoelstellingen van Xbox

by Pim, Sel

Bij Microsoft hebben ze ambitieuze toezeggingen gedaan om de impact op het milieu op een zinvolle manier te verminderen en tegen 2030 een koolstofnegatief, waterpositief en afvalvrij bedrijf te worden. Xbox speelt een belangrijke rol bij het bereiken hiervan en tijdens Climate Week NYC betrad Trista Patterson, Director of Gaming Sustainability bij Xbox, het podium om een ​​voortgangsupdate aan te kondigen:

In slechts drie jaar (FY20-FY23) heeft Xbox bijgedragen aan dit doel met interventies om het energieverbruik van de console te verminderen. Deze interventies, waaronder het vergroenen van gamecode en het kiezen van energiebesparende modi door spelers, hebben meer dan 1,2 miljoen metrische ton CO2e voorkomen, vergeleken met gebruik zonder interventies.

Volgens schattingen van de Amerikaanse milieudienst EPA voorkomt deze vermindering dat er meer dan 3 miljard autokilometers (afgelegd door een gemiddelde personenauto op benzine) in de atmosfeer terechtkomen.

Deze preventies werden haalbaar gemaakt door:

  • Gamecode energiezuiniger maken met de Xbox Sustainability Toolkit. Gameontwikkelaars bij studio’s zoals 343 Industries (Halo Infinite), Activision (Call of Duty: Modern Warfare II en Call of Duty: Warzone) en anderen hebben energie- en emissie meettools gebruikt die worden aangeboden in de Xbox Sustainability Toolkit om kansen te identificeren om het energieverbruik in hun games te verminderen op manieren die niet waarneembaar zijn voor spelers.
  • Xbox consoles energiezuiniger en emissie efficiënter maken. Spelers hebben de Shutdown (energiebesparende) energieoptie, de update van de actieve uren energie-instelling en Carbon Aware game downloads en updates op hun Xbox consoles omarmd. De laatste daarvan verkleint de CO2 voetafdruk door updates en downloads te optimaliseren op momenten waarop de console de meeste hernieuwbare energie kan gebruiken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x