Home Gaming Kingdom Hearts 4 zal een reset zijn voor de franchise, aldus de creative director

Kingdom Hearts 4 zal een reset zijn voor de franchise, aldus de creative director

by Mark van Truijen

De Kingdom Hearts-franchise is al zo lang als men zich kan herinneren berucht moeilijk voor nieuwkomers om in te stappen, grotendeels omdat zelfs de meest obscure spin-offs cruciaal blijken te zijn voor het overkoepelende verhaal van de serie. Met de aankomende Kingdom Hearts 4 lijkt Square Enix echter te proberen dit te veranderen.

In een recent gesprek met het Japanse tijdschrift Young Jump legde creatief directeur en bedenker van de serie Tetsuya Nomura uit dat Kingdom Hearts 4 (evenals de mobiele titel Kingdom Hearts: Missing Link) wordt ontworpen als een “reset” die het gemakkelijker maakt voor nieuwe spelers om in te stappen.

“Ik beschouw Missing Link en 4 als een reset,” zei Nomura (via GamesRadar). “Ik wilde het beëindigen met 3, of liever resetten, dus heb ik nieuwe schrijvers aangesteld en zelfs een nieuw logo gemaakt om het gemakkelijker te maken voor nieuwe mensen om erin te stappen.”

Nomura vervolgde dat de actie-RPG nog steeds zal dienen als een vervolg op Kingdom Hearts 3, maar hoewel bestaande fans de verbindende elementen zullen vinden, zegt hij dat de hoop is dat meer nieuwe spelers deze keer kunnen instappen.

“Voor degenen die weten hoe Kingdom Hearts 3 eindigt, de reden waarom Sora zo eindigt in het einde is omdat we het verhaal op een bepaalde manier wilden resetten,” zei Nomura (via @aitaikimochi op Twitter). “Dit zou het nog gemakkelijker moeten maken voor nieuwkomers om het verhaal te volgen vanaf Kingdom Hearts 4. Fans van de Kingdom Hearts-serie zullen ook het gevoel hebben van ‘oh, dus het is DIT’, maar we maken dit spel met de hoop dat nieuwe spelers er ook van kunnen genieten.”

Kingdom Hearts 4 werd aangekondigd in 2022, hoewel details sindsdien schaars zijn gebleven. Er zijn eerder lekken geweest die beweerden dat het mikt op een release in 2025.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x