Home GadgetsAOC Porsche Design en AGON by AOC introduceren nieuwe curved gaming-monitor; de Porsche Design AOC AGON PRO PD34

Porsche Design en AGON by AOC introduceren nieuwe curved gaming-monitor; de Porsche Design AOC AGON PRO PD34

by Mark van Truijen

Porsche Design en AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren¹ en IT-accessoires, hebben vandaag met trots de Porsche Design AOC AGON PRO PD34 aangekondigd. De monitor combineert een bekroond ontwerp van Porsche met de technologische prestaties van AGON by AOC en beschikt over een curved QD-OLED-scherm van 34-inch (86,36 cm). De ultrabrede PD34 met een kromming van 1800R is ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van zowel professionele gebruikers als fanatieke gamers. Het biedt een perfecte balans tussentopprestaties, nauwkeurigheid en stijl, wat recht doet aan het erfgoed van beide merken. Het ontwerp van de PD34 is geïnspireerd op de iconische radiatorgrille van de Porsche 911. De PD34 zet een nieuwe standaard in het segment van ultrabrede monitoren dankzij de perfecte balans tussen vorm en functie. 

Ontworpen voor visuele pracht en competitief voordeel
De PD34 beschikt over een QD-OLED-paneel, met een UWQHD-resolutie (3440 x 1440) en een 21:9-beeldverhouding. Dit ultrabrede scherm biedt een ruim zicht voor zowel gaming als professionele toepassingen. Met een uitzonderlijke reactietijd van slechts 0,03 ms GtG en een razendsnelle verversingssnelheid van 240 Hz levert de PD34 een heldere weergave en responsiviteit die de precisie van Porsche’s automotive engineering evenaart. Deze combinatie garandeert kristalheldere beelden en ultrasoepele bewegingen, zelfs in de meest veeleisende esports-scenario’s. Dit geeft competitieve gamers het cruciale voordeel dat ze nodig hebben om op topniveau te presteren.

Prestaties in elke pixel
De PD34 heeft indrukwekkende visuele specificaties. Met een piekhelderheid van 1000 nits en de VESA DisplayHDR True Black 400-certificering, biedt het uitzonderlijke zichtbaarheid en vrijwel oneindig contrast dankzij de per-pixel verlichting van de QD-OLED-technologie. Het paneel kan 1,07 miljard kleuren reproduceren en dekt 100% van sRGB, 99% van AdobeRGB en 99% van het cinema-klasse DCI-P3 kleurenbereik. Doordat de monitor vanuit de fabriek is gekalibreerd, biedt hij bovendien een opmerkelijke kleurprecisie. Dit uitgebreide kleurenspectrum maakt de PD34 ideaal voor zowel meeslepende game-ervaringen als professioneel werk waarbij kleurprecisie essentieel is, zoals grafisch ontwerp en videobewerking.

Ontwikkeld voor vloeiende bewegingen
De lage input-lag van de PD34, gecombineerd met Adaptive-Sync-technologie, waaronder AMD FreeSync Premium Pro-certificering en NVIDIA G-SYNC-compatibiliteit, garandeert een vloeiende visuele ervaring. Deze technologie helpt screen tearing en haperingen te elimineren, wat resulteert in levendige beelden. Hiermee wordt een  gaming- en werkomgeving gecreëerd die zowel visueel indrukwekkend als responsief en meeslepend is.  Ook beschikt de monitor over een VESA ClearMR 13000-certificering, de hoogste standaard voor bewegingshelderheid. Tot slot is de PD34 voorzien van enkele gaming-specifieke functies, zoals een Frame Counter, Dynamic Dial Point-functie, een aanpasbare crosshair-overlay die van kleur kan veranderen om altijd goed zichtbaar te blijven, ongeacht de achtergrond.

Een ontwerp dat boekdelen spreekt
Het ontwerp van de PD34 weerspiegelt de complexe details van een Porsche-sportwagen. Het slanke profiel en de premium materialen weerspiegelen de verfijning die kenmerkend is voor de interieurs en exterieurs van Porsche. De 21:9 beeldverhouding van het scherm doet denken aan de brede, op de bestuurder gerichte indeling van een dashboard, terwijl de bedieningselementen van de monitor net zo intuïtief en responsief zijn als die van een middenconsole.  Daarnaast is de gezandstraalde en gegoten aluminium standaard van de PD34 geïnspireerd op het stuurwiel en de spaakwielen van een sportwagen. De achterkant van de monitor is geïnspireerd op de radiatorgrille van een Porsche 911. Verder biedt de in hoogte verstelbare voet (130 mm) met kantel- en draaifuncties ergonomische flexibiliteit en stelt gebruikers in staat hun optimale kijkpositie te vinden, vergelijkbaar met het afstellen van de bestuurdersstoel. Ter aanvulling op de visuele aantrekkingskracht beschikt de PD34 over AOC’s Light FX met RGB-verlichting, die 15 verschillende modi biedt en een meeslepende sfeer creëert voor elke opstelling.

Connectiviteit en geluid op niveau
De connectiviteitsopties van de PD34 zijn uitgebreid en toekomstbestendig. De monitor beschikt over twee HDMI 2.1-poorten voor ondersteuning van de nieuwste consoles, één DisplayPort 1.4, drie USB 3.2 downstream-poorten, één USB 3.2 upstream-poort en één USB-C 3.2 Gen 2-poort met 65W Power Delivery. De geïntegreerde KVM-switch en de Picture-by-Picture (PbP) modus bieden extra veelzijdigheid voor multitaskende professionals. Daarnaast integreert de PD34 naadloos met AOC’s G-Menu-software, waardoor gebruikers eenvoudig OSD-instellingen en monitorfuncties kunnen aanpassen.

Tot slot is de PD34 voorzien van Dual 8W-luidsprekers inclusief DTS-certificering. Hiermee wordt een audio-ervaring geleverd die de visuele kracht van de PD34 aanvult, met rijk geluid zonder de noodzaak van externe audioapparatuur.

Prijs en beschikbaarheid
De Porsche Design AGON PRO PD34 is nu verkrijgbaar in Porsche Design-winkels en gespecialiseerde retailers tegen een adviesprijs van € 1.199,00. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x