Home Gaming Battlefield krijgt gewoon weer 64 speler mappen, specialisten komen niet terug

Battlefield krijgt gewoon weer 64 speler mappen, specialisten komen niet terug

by Mark van Truijen

EA heeft bevestigd dat de volgende Battlefield-titel terugkeert naar een moderne setting, vergelijkbaar met wat fans van Battlefield 3 en 4 zich goed zullen herinneren. Daarnaast zijn er ook andere details over de titel vrijgegeven. De volgende Battlefield wordt gepresenteerd als een back-to-the-basics spel voor de franchise en zal, niet verrassend, ook terugkeren naar een aantal kernprincipes wat betreft de multiplayer.

Hoewel Battlefield 2042 128-speler kaarten introduceerde op current-gen consoles en pc, bleek deze verandering niet populair bij spelers, waardoor ontwikkelaar DICE uiteindelijk terugschakelde naar 64-speler gevechten. Bij de volgende aflevering in de serie zullen we dit laatste meteen zien, zoals onthuld door Vince Zampella, hoofd van Respawn en algemeen directeur van EA’s Studios Organization, in gesprek met IGN.

“De kaarten, zodra ze een bepaalde schaal bereiken, worden anders. Het is een andere speelruimte, en ik denk dat je daaromheen moet ontwerpen,” zei Zampella. “Dus we ontwerpen iets dat meer lijkt op eerdere Battlefields. Ik heb liever mooie, dichte, echt goed ontworpen speelruimtes. Sommige daarvan zijn echt goed. Ik kan niet wachten tot je er een paar ziet.”

Evenzo zijn Specialisten, een nieuwe functie die Battlefield 2042 introduceerde met gemengde reacties van spelers, niet terug te vinden in het volgende spel in de shooter-franchise. Zampella bevestigde een terugkeer naar klassen, die hij beschrijft als “de kern van” de gameplay-identiteit van de franchise.

“Ik was er niet bij voor 2042. Ik weet niet wat de reden was, maar voor mij is het alsof het team iets nieuws probeerde,” zei hij. “Je moet die inspanning toejuichen. Niet iedereen vond het leuk, maar je moet dingen proberen. Het werkte niet. Het paste niet. Specialisten zullen niet terugkomen. Dus klassen zijn een beetje de kern van Battlefield, en we gaan daar naar terug.”

Er zijn lekken die beweren dat het volgende Battlefield-spel mikt op een release in oktober 2025, hoewel EA niet veel heeft gezegd over de titel of de lanceringsplannen in een officiële hoedanigheid. Zampella heeft echter interesse getoond in het mogelijk brengen van het spel naar Nintendo’s nog niet aangekondigde next-gen console.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x