Home Gaming S.T.A.L.K.E.R. 2 draait momenteel op 35 FPS, ruimte voor verbetering

S.T.A.L.K.E.R. 2 draait momenteel op 35 FPS, ruimte voor verbetering

by Mark van Truijen

We weten al een tijdje dat S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl op de Xbox Series X zowel 30 FPS- als 60 FPS-opties zal hebben, maar wat de aankomende open-wereld horror-shooter op de minder krachtige Xbox Series S in termen van prestaties zal bieden, is nog een onbeantwoorde vraag. Hoewel we nog steeds niet precies weten welk frame rate de uiteindelijke versie van het spel op deze console zal behalen, heeft GSC Game World’s hoofdproducent Slava Lukyanenka in ieder geval een idee gegeven van wat we kunnen verwachten.

In een recent interview met Wccftech, nadat hij nogmaals bevestigde dat S.T.A.L.K.E.R. 2 zowel 30 FPS- als 60 FPS-modi zal hebben op de Xbox Series X (met resolutiedoelen voor beide modi die nog niet zijn bevestigd), ging Lukyanenka ook in op de Xbox Series S-versie. Hij bevestigde dat deze momenteel draait op ongeveer 35 FPS. Volgens Lukyanenka is dat echter niet per se het definitieve aantal, aangezien GSC Game World nog steeds bezig is (met hulp van Microsoft) om het spel verder te optimaliseren.

“Op de Xbox Series X hebben we twee beschikbare modi,” zei Lukyanenka. “Een daarvan is de prestatiemodus, waarin S.T.A.L.K.E.R. 2 draait met 60 FPS en iets andere graphics dan in de kwaliteitsmodus, die er super geweldig uitziet met alle reflecties en hoge-resolutie texturen, maar draait op 30 FPS. We proberen een vergelijkbare ervaring te bereiken op de Xbox Series S door deze twee benaderingen te combineren. Tot nu toe hebben we het op ongeveer 35 FPS op de Xbox Series S, maar we hebben nog ruimte om te optimaliseren.”

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl verschijnt op 20 november voor Xbox Series X/S en PC.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x