Home Events Dune: Awakening komt begin 2025 uit – Bereid je voor op de ultieme overleving op Arrakis

Dune: Awakening komt begin 2025 uit – Bereid je voor op de ultieme overleving op Arrakis

by Sven

Funcom heeft tijdens Gamescom 2024 aangekondigd dat Dune: Awakening, de Open World Survival MMO, begin 2025 wordt gelanceerd op pc, met de consoleversie die later volgt. Tijdens de Opening Night Live werden fans getrakteerd op een exclusieve gameplay onthulling van maar liefst vijf minuten. Hierin zien we hoe spelers zich opwerken van simpele overlevenden tot leiders van een hele gilde in de zoektocht naar de felbegeerde spice.

Overleef, breid uit en heers op Arrakis

Dune: Awakening speelt zich af op de gevaarlijkste planeet in het universum, en het spel zal je tot het uiterste drijven:

Overleef de verzengende woestijn en de gigantische zandwormen door te leren van de Fremen, de oorspronkelijke bewoners van Arrakis.

Breid je invloed uit door middel van gevechten, het beheersen van de spice-stroom, het bouwen en upgraden van bases, het craften van voertuigen en handel. Ontwikkel je personage door de paden van de Mentat, Trooper, Planetologist, Swordmaster of Bene Gesserit te volgen.

Heers over de spice en behoud de macht terwijl gilde-intriges en oorlogen woeden. Sluit je aan bij een gilde en kies je loyaliteit: House Harkonnen of Atreides. Strijd in dynamische gilde-gevechten met voertuigen, technologie en gespecialiseerde strijders.

Gamescom primeur en meer

Op de Gamescom beursvloer trekt Dune: Awakening alle aandacht met een imposante zandworm sculptuur. Bezoekers kunnen hier een uitgebreide 30-minuten durende gameplay presentatie bekijken en een Fremkit swag bag ophalen. Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn, wordt de presentatie de komende dagen gestreamd door bekende content creators zoals Sacriel, Alphacast en Mowky. Journalisten en creators krijgen ook de kans om de game achter gesloten deuren uit te proberen en hun ervaringen te delen met het publiek.

Joel Bylos, Creative Director bij Funcom, is enthousiast: “De eerste keer dat je gameplay onthult is altijd spannend, vooral in een game waar de interactie tussen al deze systemen voor compleet onverwachte momenten kan zorgen. Het team heeft geweldig werk geleverd en we kunnen niet wachten om te zien hoe de community reageert.”

Een nieuwe toekomst voor Arrakis

Dune: Awakening introduceert een alternatieve geschiedenis waarin Paul Atreides nooit is geboren. Dit biedt spelers de kans om het lot van Arrakis zelf te bepalen. Sam Rappaport, Vice President of Interactive Media bij Legendary Entertainment, zegt hierover: “We zijn ontzettend enthousiast dat gamers hun eerste glimp opvangen van ‘Dune: Awakening’ op Gamescom. De authenticiteit en aandacht voor detail van de game vangen de rijkdom en diepgang van het Dune-universum op een manier die doet denken aan de films van Denis Villeneuve.”

Na de onthulling van de exclusieve gameplay, kondigt Funcom met trots aan dat de derde Dune: Awakening Direct op 29 augustus zal worden uitgezonden. Hierin wordt nog meer gameplay getoond en worden extra functies onthuld, met de terugkeer van de fantastische presentatrice Soe Gschwind.

Dune: Awakening verschijnt begin 2025 op pc, met de release voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S op een later tijdstip. Zet de game nu op je verlanglijst en schrijf je in op de officiële website voor een kans om mee te doen aan de gesloten bèta.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x