Home StreamingDisney+ DEFENDING EUROPE | NEDERLAND | Nieuw op National Geographic

DEFENDING EUROPE | NEDERLAND | Nieuw op National Geographic

by Mark van Truijen

In Defending Europe, een gloednieuwe serie over de meer dan 2000 jaar oude geschiedenis rondom de grenzen van Europa, speelt Nederland een grote rol. De eerste aflevering staat in het teken van de verhalen en locaties binnen Nederland die een cruciale rol speelden bij het vormen van het Europa zoals we die vandaag de dag kennen. Hulp komt daarbij uit lokale hoek door historicus Bart Gielen die in de aflevering onthult hoe op unieke wijze de Hollandse Waterlinie in Fort Honswijk werd aangelegd om een nieuw Nederlands Koninkrijk te beschermen.  Kijk Defending Europe vanaf 14 september om 20:00 uur elke week op National Geographic.

Elke aflevering van Defending Europe richt zich op een ander land (Finland, Engeland, Polen, Frankrijk en Spanje)  en duikt in de archieven van de kritieke momenten waarop het voortbestaan van elk land werd bedreigd. Daarbij wordt onderzocht hoe verdedigingswerken het betreffende land veilig hielden, de nationale grenzen definieerden en de identiteit van de bevolking opbouwden. Een cast van experts, bijgestaan door lokale specialisten, zal de ingenieuze techniek van defensieve vestingwerken, wapens en strategieën die werden ontwikkeld onderzoeken en volgen hoe deze tactieken zich in de loop der tijd aanpasten om nieuwe bedreigingen en technologieën af te wenden. 
 
Defending Europe bestaat uit zes afleveringen en bevat grote, visueel indrukwekkende locaties die aansluiten bij enkele van de meest bekende momenten en personages uit de Europese geschiedenis. Van Hitlers verovering van Europa tot aan Napoleon Bonaparte, de middeleeuwse koningen en koninginnen, het Romeinse Rijk en alles daartussenin.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x