Home Gaming Stormgate Early Access nu officieel live en gratis te spelen

Stormgate Early Access nu officieel live en gratis te spelen

by Jos Vis

Frost Giant Studios is verheugd te kunnen melden dat Stormgate, de langverwachte real-time strategy game van het team, officieel Early Access op Steam is ingegaan en nu gratis te spelen is! Beschikbaar op Windows PC of via NVIDIA’s GeForce Now cloud gaming platform, kunnen spelers zich storten op spannende 1v1 en 3-speler Co-op Missions, genieten van aangepaste 2v2 team games en een eerste blik werpen op een eerste set Campaign missies terwijl het ontwikkelteam de game blijft ontwikkelen.

YouTube video

Stormgate spelers voeren oorlog op de post-apocalyptische aarde in een nieuw science-fantasy universum, waar de mensheid belegerd blijft na een catastrofale invasie door demonische krachten. Spelers kunnen kiezen om een ​​van de drie zeer asymmetrische facties te leiden: de Vanguard, een veerkrachtige menselijke verdedigingsmacht die raket-aangedreven mechs en trouwe robot honden inzet; de Infernal Host, een demonisch leger met oorlogszuchtige bruten en pestilentie-spuwende draken; en de Celestial Armada, een mysterieuze factie van engelachtige Biosynths met zijn dodelijke Machine Legion. Elke factie biedt unieke gameplay-mechanismen, eenheden, helden en strategieën die spelers kunnen verkennen. Epische real-time strategiegevechten wachten op je!

Stormgate is een toegankelijkere RTS

Stormgate revitaliseert klassieke RTS-gameplay met moderne innovaties die het toegankelijker maken. De “BuddyBot” kan coöpspelers van alle niveaus helpen, door te fungeren als zijwieltjes of als een altijd aanwezige helper voor de economie en basisbouw van het spel. Hierdoor kunnen nieuwere spelers genieten van rijke RTS-gameplay als doorgewinterde profs, maar zonder de stress van het nodig hebben van hoge “acties per minuut” (APM). Geautomatiseerde controlegroepen en het snelle macropaneel vereenvoudigen invoer, waardoor de vaardigheidsvloer wordt verlaagd zonder het vaardigheidsplafond te beïnvloeden.

Next-gen SnowPlay-technologie

SnowPlay, de op maat gemaakte technologie van Frost Giant, transformeert Unreal Engine 5 in de meest geavanceerde RTS-engine tot nu toe. Dankzij SnowPlay beschikt Stormgate over 64 tick-rate servers in plaats van de gebruikelijke 8, wat zorgt voor een soepele en responsieve gameplay. (Tick rate meet hoe vaak een game zijn informatie ververst.) Met SnowPlay biedt Stormgate spelers ook rollback, wat voor het eerst in een grootschalige RTS stotteren door lag minimaliseert. Stormgate’s gedistribueerde serverinfrastructuur, aangestuurd door Hathora, levert wereldwijde matchmaking die geografische pingnadelen minimaliseert, voor games die leuk en eerlijk aanvoelen.

Early Access is nog maar het begin

Frost Giant zet zich in om samen te werken met zijn community tijdens de ontwikkeling van Stormgate. Deze toewijding was duidelijk zichtbaar tijdens de pre-alfa-, alfa- en bètafases van Stormgate en zal worden voortgezet met Early Access. Spelers kunnen feedback rechtstreeks delen met het ontwikkelingsteam terwijl Frost Giant werkt aan de voorbereiding van Stormgate voor de toekomstige 1.0-release. Het team is van plan om ten minste een jaar in Early Access te blijven voor actieve ontwikkeling.

Spelers kunnen nu in intense 1v1-gevechten springen of samenwerken in 3-speler Co-op Missions met krachtige Hero-personages. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het vormgeven van de toekomst van Stormgate’s verhaal, zijn er ook drie vroege campagnemissies beschikbaar om gratis uit te proberen, waardoor spelers de mogelijkheid krijgen om feedback te geven en invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van de Campaign-modus.

In deze kritieke Early Access-fase zullen de ontwikkelaars van Frost Giant feedback van de community verwerken in de evolutie van Stormgate. Op de ontwikkelingsroadmap kunnen spelers verschillende ontwikkelingsprioriteiten volgen: voortgang van de Campaign, verbeterde beelden (bijv. toevoeging van gezichtsanimaties voor cutscenes), audio- en prestatieverbeteringen en nieuwe belangrijke functies (bijv. een competitieve 3v3-teammodus). Het Frost Giant-team is ook van plan om een ​​krachtige editor uit te brengen die spelers dezelfde tools geeft die de ontwikkelaars gebruiken om Stormgate te bouwen, waardoor spelers hun eigen kaarten, mods en aangepaste games kunnen maken om te delen met de wereld.

Een RTS die actief wordt ondersteund door een toegewijd ontwikkelteam

Na een succesvolle previewfase waarin de game een ijzersterke serverstabiliteit genoot met meer dan 99% uptime, is Stormgate nu open voor een breder publiek, met als bijkomend voordeel een uitgebreide balansupdate die vorige week werd uitgebracht. Leden van de Stormgate-community reageerden met lof op de patch en een blog met gedetailleerde uitleg over de wijzigingen.

“Early Access is slechts het begin van onze reis, niet het einde. We zijn toegewijd om Stormgate een game te maken die is gevormd door de feedback en passie van onze community”, aldus Tim Morten, CEO en Production Director van Frost Giant Studios. “De vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt, is een direct resultaat van de samenwerking met onze spelers en we zijn verheugd om deze reis samen voort te zetten. Early Access is een kans voor ons om te luisteren, te leren en het spel te laten evolueren samen met onze community, en we kunnen niet wachten om te zien waar dit avontuur ons brengt.”

Gratis te spelen, op de juiste manier

Hoewel de kern van de game-ervaring gratis te spelen is, wordt Stormgate ondersteund door optionele in-game aankopen. Spelers kunnen betalen om volledige progressie voor Heroes te ontgrendelen (alle Heroes zijn gratis te spelen tot level 5), toegang kopen tot extra Campaign-hoofdstukken (in actieve ontwikkeling) en zelfs een in-game huisdier adopteren om het ontwikkelingsteam te ondersteunen. Stormgate bevat geen willekeurige gacha-aankopen of “pay-to-win”-microtransacties die de integriteit van de competitieve ervaring in gevaar zouden brengen.

Muziek in je oren

De Early Access-lancering van Stormgate is ook een kans voor meer spelers om de uitzonderlijke soundtrack van het spel te horen. Het bevat composities van Frank Klepacki (Dune II, Command & Conquer, Stormgate’s Infernal-factiemuziek), Tracy W. Bush (StarCraft, World of Warcraft, Stormgate’s Vanguard-factie muziek), David Luis Ortega (muziek voor Blizzard Entertainment, Ubisoft, Dreamworks, Stormgate’s co-op muziek), en Nga Weng Chio, een genomineerde voor de WSA Game Music Awards 2024 voor haar werk aan de Celestial factiemuziek in Stormgate.

Stormgate’s Early Access markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de game en nodigt alle spelers uit om deel uit te maken van de reis. Naarmate de community groeit en RTS-veteranen en nieuwkomers verwelkomt, zal de game dat ook doen: contentupdates worden elke paar maanden gepland, samen met regelmatige balansupdates die de game fris en spannend houden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x