Home StreamingDisney+ Nieuwe series en de grootste favorieten tijdens de herfst op Disney+

Nieuwe series en de grootste favorieten tijdens de herfst op Disney+

by Jos Vis

Disney+ bevestigt nieuwe en terugkerende titels die deze herfst exclusief op het streamingplatform in Nederland in première gaan, waaronder de eerste Nederlandse Disney+ Orginal dramaserie Nemesis, een complotthriller over financiële misdaad en belastingontwijking in de top van Nederland,  de UK Original dramaserie Rivals, gebaseerd op de iconische roman van Dame Jilly Cooper, Marvel Television’s Agatha All Along met Kathryn Hahn in de hoofdrol, Lucasfilm’s volgende Star Wars-serie Star Wars: Skeleton CrewDoctor Odyssey van Ryan Murphy, en nieuwe seizoenen van Only Murders in the BuildingGrey’s AnatomyAbbott Elementary, en FX’s The Old Man en nog veel meer.

LOCAL ORIGINAL PRODUCTIONS

De allereerste Nederlandse Disney+ Original dramaserie Nemesisgaatvanaf 16 oktober in premiere op Disney+. Nemesis iseen complotthriller over financiële misdaad en belastingontwijking in de top van Nederland: een schaduwwereld vol brievenbusfirma’s en doodlopende paper trails. UK Original Rivals (verschijnt binnenkort), geproduceerd door Happy Prince, onderdeel van ITV Studios, is de langverwachte achtdelige serie, gebaseerd op de beroemde roman van Dame Jilly Cooper. Tegen de achtergrond van het drama, de overdaad en de schokkende capriolen van de machtsbeluste sociale elite van het Engeland van de jaren ’80, duikt Rivals in de meedogenloze wereld van de onafhankelijke televisie in 1986. De sterrencast bestaat uit Alex Hassell, Bella Maclean, Katherine Parkinson, David Tennant, Aidan Turner, Nafessa Williams, Emily Atack, Catriona Chandler, Danny Dyer, Rufus Jones, Lisa McGrillis, Luke Pasqualino, Claire Rushbrook en Victoria Smurfit.

De Disney+ Original series wordt dit najaar aangevuld met de zesdelige docuserie In Vogue: The 90’s(13 en 20 september), met een A-list cast uit de mode-, film- en muziekwereld, naast Vogue’s Anna Wintour, Edward Enninful, Hamish Bowles en Tonne Goodman. Deze baanbrekende serie onthult het verhaal van de meest gevierde mode- en popcultuurmomenten uit de jaren ‘90. 

GENERAL ENTERTAINMENT

Het algemene entertainmentaanbod van Disney+ blijft deze herfst groeien met de eerste misdaadserie High Potential (verschijnt binnenkort) van de Oscar®-genomineerde schrijver Drew Goddard en met Kaitlin Olson in de hoofdrol. Plus het langverwachte nieuwe drama Doctor Odyssey (verschijnt binnenkort) van uitvoerend producent Ryan Murphy, met Joshua Jackson en Don Johnson in de hoofdrollen.

Daarnaast gaat Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band (verschijnt binnenkort) ook in premiere op Disney+, een spannende nieuwe documentaire met de meest diepgaande blik op de totstandkoming van hun legendarische live-optredens ooit en een kijkje achter de schermen bij hun wereldtournee van 2023-2024. After Baywatch: Moment in the Sun (verschijnt binnenkort), een nieuwe docuserie met een nostalgische en inzichtelijke verkenning van “Baywatch”, het culturele fenomeen dat een tijdperk definieerde, en een ongekende blik werpt op de sterren die ’s werelds beroemdste badmeesters tot leven brachten.

Bekroonde hitseries Only Murders in the Building (27 augustus), Abbott Elementary (binnenkort) en FX’s The Old Man (binnenkort), evenals 9-1-1 (binnenkort) en het 21e seizoen van Grey’s Anatomy (binnenkort) keren deze herfst allemaal terug naar Disney+ voor gloednieuwe seizoenen.

MARVEL STUDIOS

Marvel-fans kunnen ook uitkijken naar het langverwachte Agatha All Along (19 september). Agatha All Along is een spin-off van de veelgeprezen WandaVision-serie en volgt de beruchte Agatha Harkness terwijl ze in de put zit en geen macht meer heeft nadat een verdachte goth Teen haar helpt te bevrijden van een vervormde betovering. Agatha en de mysterieuze tiener moeten een heksenkring vormen en de gevaarlijke reis naar de Witches Road ondernemen als ze enige hoop heeft om haar heksenkracht terug te krijgen. 

LUCASFILM

Deze herfst verschijnt Star Wars: Skeleton Crew (binnenkort te zien) op Disney+. Star Wars: Skeleton Crew volgt de reis van vier kinderen die een mysterieuze ontdekking doen op hun schijnbaar veilige thuisplaneet, vervolgens verdwalen in een vreemd, gevaarlijk sterrenstelsel en hun weg naar huis moeten zien te vinden, terwijl ze paden kruisen met mensen als Jod Na Nawood, het mysterieuze personage dat wordt gespeeld door Jude Law.

NATIONAL GEOGRAPHIC 

Nat Geo’s vierdelige serie Tsunami: Race Against Time (verschijnt binnenkort). Het is 20 jaar geleden dat een van de dodelijkste natuurrampen in de geschiedenis plaatsvond in 14 landen.  Tsunami: Race Against Time biedt een 360-graden blik op de hartverscheurende gebeurtenissen van de tsunami in de Indische Oceaan in 2004. Uitvoerende producenten van deze krachtige serie zijn Tanya Winston en Danny Horan  van het meermaals bekroonde Blast Films en is geregisseerd door Daniel Bogado, Emmy Award-winnende filmmaker van Nat Geo’s 9/11: One Day in America. Het bevat persoonlijke getuigenissen van overlevenden, wetenschappers die tegen de tijd raceten om de catastrofale ramp te begrijpen en de wereld te waarschuwen, journalisten die het schokkende nieuws naar buiten brachten en de onverschrokken reddingswerkers die hun leven riskeerden om anderen te redden. De vierdelige serie wordt van minuut tot minuut verteld door middel van aangrijpende videobeelden en aangrijpende verhalen over overleven en moed – waarvan sommige voor het eerst te zien en te horen zijn – en biedt de meest uitgebreide en meeslepende kijk op de verwoestende golf die over de oceaan raasde en een spoor van verwoesting achterliet.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x