Home GadgetsConnectiviteit Preventieve gezondheidsfuncties met de nieuwe Galaxy Watch en BioActive Sensor

Preventieve gezondheidsfuncties met de nieuwe Galaxy Watch en BioActive Sensor

by Pim, Sel

Samsung blijft innoveren op het gebied van digitale gezondheid, door inzichten en meetgegevens te combineren tot een wellness-ervaring. Met de nieuwste versie van de BioActive Sensor, die beschikbaar komt op de volgende Galaxy Watch, komen gepersonaliseerde wellness-tools en extra nauwkeurige gezondheidsmetingen binnen handbereik van nog meer mensen.

Samsungs BioActive Sensor
De nieuwe BioActive Sensor is essentieel voor het bieden van betere preventieve gezondheidsfuncties op de komende Galaxy Watch. De sensor werd door Samsung op drie manieren verbeterd: betere fotodiodes, meerdere kleuren leds en een betere verdeling van de leds over de sensor.

De prestaties van de fotodiodes zijn meer dan verdubbeld, waardoor het aantal benodigde fotodiodes kon worden verminderd van acht naar vier. Hierdoor blijft er ruimte over voor de extra kleuren leds. De nieuwe sensor heeft blauwe, gele, violette en ultraviolette leds, naast een groter aantal groene, rode en infrarode leds. Deze innovatieve technologie maakt nieuwe manieren van gezondheidsmonitoring mogelijk op wearables.

Grotere nauwkeurigheid en nieuwe vormen van preventieve gezondheidsfuncties 
De betere verdeling van groene, rode en infrarode leds zorgt voor nog preciezere metingen. De nieuwe BioActive Sensor meet onder meer de hartslag, de slaapkwaliteit, de bloeddruk, de zuurstofniveaus in het bloed en de stressniveaus. Zelfs het meten van de hartslag tijdens intensieve trainingen is met 30% verbeterd ten opzichte van de vorige versie.

Dankzij de nieuwe leds en de speciaal ontworpen fotodiodes kunnen trends beter worden voorspeld en kunnen gebruikers preventief stappen ondernemen om hun gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld met de Advanced Glycation End Products (AGEs) Index, die een indicatie geeft van de metabolische gezondheid en de biologische veroudering. AGEs worden sterk beïnvloed door levensstijl en eetgewoonten. De index biedt een momentopname van de biologische leeftijd, zodat gebruikers goed geïnformeerd kunnen werken aan een gezondere toekomst.

De AGEs Index is slechts een van de vele nieuwe functies die beschikbaar komen op de volgende Galaxy Watch. We kunnen niet wachten om ze te introduceren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x