Home Gaming Amazon’s Throne and Liberty MMO komt in september naar het westen

Amazon’s Throne and Liberty MMO komt in september naar het westen

by Mark van Truijen

Amazon Games heeft onthuld wanneer het de gratis MMO Throne and Liberty naar Amerika, Europa en Japan zal brengen. Het bedrijf zal de door NCSoft ontwikkelde titel op 17 september uitbrengen in die regio’s op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Er zal volledige cross-platform ondersteuning zijn. Een open bèta zal plaatsvinden in juli en je kunt je daarvoor aanmelden via de website van het spel.

Throne and Liberty, dat oorspronkelijk bedoeld was als een direct vervolg op de originele Lineage, debuteerde vorig jaar in Korea na een langdurig ontwikkelingsproces. Het heeft zowel speler tegen speler als speler tegen omgeving gevechten, en je kunt je aansluiten bij gilden en allianties vormen om je te helpen slagen. Amazon zegt dat gevechten duizenden spelers tegelijk kunnen accommoderen.

De actie vindt plaats in een open wereld genaamd Solisium, waar het weer de effectiviteit van je wapens kan beïnvloeden en zelfs nieuwe routes kan openen. Je personage kan veranderen in wezens die sneller over zee en door de lucht kunnen navigeren. Je zult zelfs in staat zijn om te transformeren in verslagen bazen om je kant te helpen in gevechten.

Amazon sloot in 2023 een deal met NCSoft om Throne and Liberty te publiceren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Japan, na het succes van Lost Ark. Dat spel, van de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Smilegate, bleek een enorme hit te zijn, met een piek van 1,3 miljoen gelijktijdige spelers op Steam. Meer dan twee jaar later gaat Lost Ark nog steeds sterk, met een gemiddeld aantal gelijktijdige Steam-spelers van bijna 56.000 in mei.

Ondanks hoe goed Lost Ark (en daarvoor, New World) presteerde voor Amazon Games, heeft de divisie de afgelopen jaren enkele moeilijke perioden doorgemaakt. Kort nadat zijn eerste in-house game Crucible in mei 2020 debuteerde, trok Amazon het terug naar de bètastatus voordat het de free-to-play shooter een paar maanden later volledig afsloot. Vorig jaar ontsloeg Amazon ongeveer 300 werknemers van zijn gamesdivisie als onderdeel van een bredere inkrimping.

Desondanks heeft Amazon nog enkele andere opmerkelijke spellen in de pijplijn. Het werkt aan een Lord of the Rings MMO en het publiceert de volgende Tomb Raider-game (het brengt ook een live-action Tomb Raider-serie naar Prime Video).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x