Home Gaming Amazon Games gaat de open wereld game van Maverick Games uitgeven

Amazon Games gaat de open wereld game van Maverick Games uitgeven

by Mark van Truijen

Maverick Games kondigde zichzelf in januari vorig jaar aan de wereld aan als een nieuwe onafhankelijke AAA-titel door voormalige veteranen van Playground Games die aan de Forza Horizon-franchise hebben gewerkt. Het werd destijds bevestigd dat de studio werkte aan een open wereld racer, en de ontwikkelaar heeft nu een grote stap voorwaarts gezet met het project.

Amazon Games heeft aangekondigd dat het zich heeft aangemeld als uitgever voor de debuuttitel van Maverick Games, die Amazon beschrijft als een “een verhaalgestuurde open wereld racegame”. Het spel, hoewel momenteel niet aangekondigd, is bevestigd in ontwikkeling te zijn voor PS5, Xbox Series X/S en PC.

“We hebben Maverick Games opgericht met een duidelijke visie: een ontwikkelaar-eerste studio bouwen die een omgeving van creativiteit en risiconeming zou bevorderen,” zei Maverick Games studiohoofd en creatief directeur Mike Brown. “Deze aanpak stelt ons team in staat om het meest uitzonderlijke werk van hun carrière te produceren. En uiteindelijk betekent dat dat we een spel maken waar onze spelers verliefd op gaan worden. Toen we het team van Amazon Games leerden kennen, werd al snel duidelijk dat we een gedeelde ethos hadden – een toewijding om ontwikkelaars de ruimte te geven om echt te innoveren in dienst van het creëren van ervaringen die spelers echt speciaal zullen vinden. Zonder te veel weg te geven, zal ik delen dat het team hier bruist van opwinding over ons spel en we kunnen niet wachten om het met de wereld te delen.”

“In onze voortdurende wereldwijde zoektocht naar getalenteerde ontwikkelteams die boeiende titels bouwen waar spelers van zullen houden, viel Maverick Games op als een studio die op alle fronten kan leveren,” zei Amazon Games VP Christoph Hartmann. “Mike en zijn team zijn het totaalpakket – bewezen game-ontwikkelaars die meesters zijn in hun vak en niet tevreden zijn met de status quo. Hun visie voor dit spel is fris en innovatief, en we kijken ernaar uit om naast hen te werken om het naar spelers over de hele wereld te brengen.”

Hoe lang het zal duren voordat we meer horen over de titel van Maverick, of welk lanceervenster de studio en Amazon momenteel voor het spel in gedachten hebben, blijft nog te bezien.

De open wereld racer voegt zich bij het groeiende portfolio van games van Amazon, dat naast bestaande en lopende titels zoals New World en Lost Ark, ook andere grote aankomende games omvat, zoals de volgende Tomb Raider-titel van Crystal Dynamics.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x