Home Gaming Star Wars: Knights of the Old Republic Remake is nog steeds in leven volgens Saber Interactive

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake is nog steeds in leven volgens Saber Interactive

by Pim, Sel

De toekomst van Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake is lange tijd onzeker geweest. Eerst aangekondigd in 2021, werd slechts een paar maanden later gemeld dat de ontwikkeling van het spel onbepaald was gepauzeerd, waarbij Saber Interactive naar verluidt de productie overnam. Wat volgde was aanhoudende radiostilte van alle betrokken partijen, en hoewel er beweringen waren dat de remake volledig was geannuleerd, werd vorig november gemeld dat Saber er nog steeds aan werkte.

Een beetje meer dan een paar weken geleden werd aangekondigd dat Saber Interactive zich had afgesplitst van moederbedrijf Embracer Group en zijn onafhankelijkheid had teruggekocht voor $247 miljoen, waarbij de bedrijven destijds bevestigden dat een van de projecten die Saber meenam een “eerder aangekondigde AAA-game gebaseerd op een belangrijke licentie” was. Er werd veel gespeculeerd (en beweerd in rapporten) dat die titel de KOTOR-remake was, en Saber heeft dat nu officieel bevestigd.

In een interview met IGN bevestigde Saber Interactive CEO Matthew Karch voor het eerst officieel dat de ontwikkelaar inderdaad werkt aan Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake. Karch gaf geen details over de exacte status van het project, maar bevestigde dat het “levendig en wel” is, en dat Saber zich inzet om “de verwachtingen van consumenten te overtreffen”.

“Het is duidelijk en het is voor iedereen zichtbaar dat we hieraan werken,” zei Karch. “Het is talloze keren in de pers geweest. Wat ik wel zal zeggen is dat het spel levendig en wel is, en we zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat we de verwachtingen van de consument overtreffen.”

Het blijft nog te zien hoe lang het zal duren voordat Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake weer openbaar wordt getoond, gezien de onduidelijkheid over de huidige status achter de schermen. Vorige maand suggereerde Embracer Group echter – dat bevestigde nog steeds samen te werken met Saber aan de eerder genoemde gelicentieerde AAA-titel – dat het spel nog “enige tijd” nodig heeft voordat het wordt gelanceerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x