Home Gaming Call of Duty ontwikkelaar Sledgehammer Games ontslaat 70 mensen

Call of Duty ontwikkelaar Sledgehammer Games ontslaat 70 mensen

by Mark van Truijen

Het leven onder Microsoft-eigendom is verschrikkelijk begonnen voor de studio’s van Activision Blizzard. Microsoft kondigde vorige maand aan dat het 1.900 mensen zou ontslaan binnen zijn gaming-divisie, als onderdeel waarvan onder andere Blizzard Entertainment en Toys for Bob zijn getroffen. Een andere naam op die lijst is Sledgehammer Games.

Zoals gemeld door SF Chronicle, heeft een staatsbericht in Californië onthuld dat 76 mensen zullen worden ontslagen bij een Activision-studio gevestigd in Foster City. Het opgegeven adres voor de studio komt overeen met het adres van het kantoor van Sledgehammer Games. Ondertussen werd vorige maand ook gemeld door Insider Gaming dat Sledgehammer zijn kantoor sloot en tijdelijk volledig op afstand ging werken, omdat het van plan is te verhuizen naar een kleinere kantoorruimte.

Sledgehammer Games heeft zich sinds de oprichting in 2009 uitsluitend gericht op Call of Duty. Naast het mede-ontwikkelen en bieden van ontwikkelingshulp voor een aantal titels in de serie, heeft de studio ook gediend als de hoofdontwikkelaar van vier afleveringen – Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: WW2, Call of Duty: Vanguard, en Call of Duty: Modern Warfare 3 van vorig jaar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x