Home Gaming Activision Blizzard CEO Bobby Kotick stopt op 29 december

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick stopt op 29 december

by Pim, Sel

Microsoft heeft aangekondigd dat Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, op 29 december zal aftreden. In plaats van een vervanger zullen Blizzard-president Mike Ybarra en Activision Publishing-president Rob Kostich rapporteren aan Matt Booty, de president van Microsoft Gaming Game Content and Studios, volgens The Verge. Activision Blizzard vicevoorzitter Thomas Tippl vertrekt ook in maart 2024, maar rapporteert tot die tijd aan Booty.

Met 32 jaar bij het bedrijf is de positie van Kotick in twijfel getrokken sinds Microsoft de overname van Activision Blizzard in januari 2022 aankondigde, vooral na verschillende rechtszaken tegen het bedrijf. Na goedkeuring van de overname wereldwijd zei Phil Spencer, de CEO van Microsoft Gaming, dat Kotick zou blijven om te helpen bij de overgang. Dit is de eerste officiële aankondiging dat hij weg zal zijn wanneer het nieuwe jaar begint.

Andere vertrekken omvatten Lulu Meservey, Chief Communications Officer van Activision Blizzard, en Humam Sakhnini, vicevoorzitter van Blizzard en King, aan het einde van december. Verschillende andere leidinggevenden vertrekken ook in maart 2024.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x