Home Gaming Redfall zal uiteindelijk een goeie game worden, aldus Bethesda Publishing Head

Redfall zal uiteindelijk een goeie game worden, aldus Bethesda Publishing Head

by Mark van Truijen

Pete Hines, hoofd publicatie bij Bethesda Softworks, heeft verklaard dat het bedrijf geen plannen heeft om Redfall op te geven en dat het spel met updates die verbeteringen aanbrengen in de loop van de tijd goed zal worden. Het bedrijf hoopt de kwaliteit van het spel te verhogen tot hetzelfde niveau als andere titels zoals The Elder Scrolls Online en Fallout 76.

**“We zijn hetzelfde bedrijf dat lanceringen heeft gehad die niet gingen zoals we wilden, en we stoppen of verlaten dingen niet alleen omdat ze niet goed begonnen,” zei Hines tegen GamesIndustry.biz toen hij sprak over de roerige lancering van Redfall. “De pc-lancering van The Elder Scrolls Online was niet vlekkeloos, maar we hebben het volgehouden. Nu is het zoiets als deze waanzinnig populaire multiplatform. Hetzelfde met Fallout 76. Redfall is voor ons niet anders.

“Oké, we hebben niet de start gekregen die we wilden, maar het is nog steeds een leuk spel… en we gaan er mee aan de slag,” vervolgde hij. “We gaan 60fps doen. We gaan ervoor zorgen dat het een goed spel wordt, want we weten dat Game Pass als eerste partijstudio voor altijd leeft. Er zullen over tien jaar mensen lid worden van Game Pass en Redfall zal er dan zijn.”**

Hines ging ook in op hoe de ontvangst van Redfall mogelijk extra druk heeft gelegd op de studio bij het ontwikkelen van de aankomende sci-fi RPG Starfield.

“Wat betreft de druk op Starfield? Er is altijd druk bij elke lancering,” zei Hines. “De druk is een externe factor die we in de gaten houden, maar we laten het niet toe dat het een focus wordt omdat we er geen controle over hebben. Wat we kunnen controleren, is het spel. Hoe goed is het, hoe werkt het, hoe leuk is het? Nou, laten we dat doen, en alles andere zal zich wel uitpakken.”

Redfall is verre van een succes geweest voor Arkane, Bethesda of Microsoft. De kritisch besproken shooter genereerde minimale verkoopcijfers, volgens Microsoft. De reactie op het spel was negatief genoeg dat Xbox-baas Phil Spencer zich publiekelijk verontschuldigde voor de staat van het spel bij de lancering.

Hoewel Arkane Studios in het verleden heeft verklaard dat Redfall door “miljoenen” spelers is gespeeld sinds de release, is het aantal waarschijnlijk gebaseerd op Game Pass-abonnees, en negeert het waarschijnlijk belangrijke details, zoals hoe lang spelers het spel daadwerkelijk hebben gespeeld in plaats van het een keer te spelen en te stoppen.

Bethesda bereidt zich momenteel voor op de release van een van de grootste games van het jaar: Starfield, die op 6 september uitkomt voor pc en Xbox Series X/S.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x