Home Gadgets Sim only abonnementen vergelijken: waar let je op?

Sim only abonnementen vergelijken: waar let je op?

by Mark van Truijen

Eindelijk! Je huidige telefoonabonnement loopt binnenkort af. Inmiddels stroomt je inbox al vol met de nieuwste aanbiedingen en nieuwe telefoons waar je uit kunt kiezen. Tegelijkertijd zie je ook de maandelijkse tarieven sterk stijgen. Je betaalt je nu al scheel aan je telefoonabonnement. Dan heb je geen zin om weer een paar euro extra bij te leggen. Bovendien doet je huidige toestel het nog prima. Dan overweeg je vast om dit keer voor sim only te kiezen. En dan ben je zeker niet de enige. De afgelopen jaren heeft sim only enorm aan populariteit gewonnen. 

Die knoop is alvast doorgehakt. Maar nu komt het lastigste: want wat is nu het beste sim only abonnement voor jou? Het aanbod is enorm groot. Hoe weet je dan welk abonnement het meest geschikt is? Waar let je op? 

Tarieven en algemene voorwaarden 


Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om op de tarieven te letten. Houd hierbij rekening met je eigen verbruik. Sms je bijvoorbeeld nooit, maar bel je wel heel veel? Dan is sim only onbeperkt bellen uitermate geschikt. Niemand zit erop te wachten om meer te betalen dan nodig is. De tarieven kunnen per provider nogal verschillen. Daarom loont het zeker om deze onderling te vergelijken. Vind je het nogal een werkje om alle providers zelf te vergelijken? Dan is het ook mogelijk om een online vergelijker te gebruiken. Op basis van enkele persoonlijke gegevens berekent deze calculator vervolgens wat de voordeligste optie is. 

Let op: kijk niet alleen naar de tarieven, maar houd ook rekening met de algemene voorwaarden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een keer buiten je bundel belt, sms’t of internet? Hoe hoog zijn de kosten dan? Slim om dit in je vergelijking mee te nemen. 

Contractduur 


Sim only abonnementen zijn over het algemeen veel flexibeler in hun contractduur. Je hoeft immers niet eerst een toestel af te betalen. Dat neemt niet weg dat elke provider het prettig vindt als jij langer blijft. Daarom zijn er per provider verschillende mogelijkheden beschikbaar. Deze variëren van maandelijks opzegbaar tot een abonnement waar je twee jaar aan vastzit. Bedenk dus goed naar welke contractduur jij op zoek bent en welke flexibiliteit hierbij van pas komt. Hier wil per provider nog weleens verschil in zitten. 

Nummerbehoud 

Gebruik je al jaren hetzelfde nummer en wil je nu overstappen naar een andere provider? Dan ben je misschien ook bang dat je je eigen nummer verliest. Dat brengt heel veel regelwerk met zich mee. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je weer een geheel nieuw nummer uit je hoofd moet leren. Het is dan ook prettiger als je je oude nummer gewoon kunt behouden. In de meeste gevallen is dit ook gewoon mogelijk. Meestal kan je jouw nummer gewoon kosteloos behouden. Maar let op: niet alle providers ondersteunen deze procedure volledig. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je op zoek gaat naar de juiste provider.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x