Home Gaming Bioware is nog steeds bezig met Dragon Age: Dreadwolf zoals ze het zeggen “Build, Polish, and Tune”

Bioware is nog steeds bezig met Dragon Age: Dreadwolf zoals ze het zeggen “Build, Polish, and Tune”

by Mark van Truijen

December markeert dit jaar vijf jaar sinds BioWare officieel bevestigde dat het werkte aan het volgende Dragon Age-spel, maar met die vijf jaar gekenmerkt door zeer korte updates over het spel en weinig tot geen beelden van daadwerkelijke gameplay, zijn vragen over de stand van de ontwikkeling en hoe ver het spel verwijderd is van de lancering alleen maar frequenter geworden.

In een recente blog-update waarin een verandering in de ontwikkelingsplannen voor Star Wars: The Old Republic werd aangekondigd, gaf BioWare GM Gary McKay een korte update over Dragon Age: Dreadwolf en bevestigde dat het ontwikkelingsteam blijft werken aan het bouwen, polijsten en afstemmen van de RPG, en dat er binnenkort meer details over zullen worden gedeeld.

“Voor Dragon Age blijven we werken aan het bouwen, polijsten en afstemmen van een uitzonderlijke ervaring waarvan we weten dat onze fans ervan zullen genieten. We kunnen niet wachten om hier binnenkort meer over te delen”, schreef hij.

Hoewel we al geruime tijd officieel weten dat het volgende Dragon Age-spel in ontwikkeling is, werd de titel pas ongeveer een jaar geleden officieel onthuld door BioWare. Later in dat jaar bracht BioWare ook een korte geanimeerde video uit die dieper inging op het verhaal van Solas, de titulaire Dreadwolf.

Begin dit jaar lekte ook vroeg ontwikkelingsmateriaal voor Dragon Age: Dreadwolf uit, waaruit een nieuw en vernieuwd gevechtssysteem naar voren kwam dat meer op actie is gebaseerd, vergelijkbaar met de nieuwe God of War-games. Het is ook eerder bevestigd dat het spel zich afspeelt in het Tevinter Imperium.

In oktober bevestigde BioWare dat Dragon Age: Dreadwolf de ontwikkelfase van de alpha had bereikt, wat betekent dat het speelbaar was van begin tot eind. Hoelang het nog duurt voordat het spel daadwerkelijk wordt gelanceerd, moet nog worden gezien, maar EA heeft bevestigd dat dit niet vóór april volgend jaar zal gebeuren.

Naast Dragon Age werkt BioWare ook aan het volgende deel in de Mass Effect-serie, dat zich nog in de preproductie bevindt. Zowel Dragon Age als Mass Effect zullen centraal staan in de vernieuwde focus van BioWare op het creëren van “meeslepende, emotioneel geladen singleplayer-spellen”.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x