Home Gaming Nintendo wil graag een soepele overgang tussen de Switch en zijn opvolger

Nintendo wil graag een soepele overgang tussen de Switch en zijn opvolger

by Mark van Truijen

Nu de Switch het zevende jaar van zijn levenscyclus is ingegaan, is het duidelijk dat de hybride console zijn twilightperiode is ingegaan en dat het niet lang zal duren voordat we te zien krijgen wat de volgende Nintendo-console zal zijn. Hoewel het nog moet blijken hoelang het duurt voordat het Japanse bedrijf klaar is om daarover te praten, heeft het herhaaldelijk benadrukt hoe belangrijk het is om een soepele overgang tussen generaties te waarborgen voor zijn gebruikers wanneer die volgende machine ook komt.

Tijdens een recente Q&A-sessie met investeerders zei Nintendo-president Shuntaro Furukawa dat het bedrijf hoopt zijn Nintendo Accounts-service – die in 2016 is geïntroduceerd en centraal staat in het Switch eShop-systeem – te gebruiken om ervoor te zorgen dat zijn klanten soepel kunnen overstappen van de Switch naar wat de opvolger ook zal zijn.

“Wat betreft de overgang van Nintendo Switch naar de volgende generatie machine, willen we zoveel mogelijk doen om onze klanten soepel over te laten stappen en daarbij gebruik te maken van het Nintendo Account,” zei hij (via IGN).

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo hierover spreekt. Vorig jaar sprak Nintendo-executive Ko Shiota ook over Nintendo Accounts en verklaarde dat de service waarschijnlijk geïntegreerd zal worden met de opvolger van de Switch.

Of deze generatieovergang ook plannen voor achterwaartse compatibiliteit zal omvatten, moet nog blijken, hoewel Nintendo eerder niet concreet heeft bevestigd of de functie zal worden ondersteund in zijn volgende console.

Eerder dit jaar werd gemeld dat het werk aan de opvolger van de Nintendo Switch “goed vordert”, maar dat deze pas in het voorjaar van 2024 op zijn vroegst beschikbaar zal zijn.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x