Home Gaming The Lord of the Rings MMO aangekondigd voor pc en consoles

The Lord of the Rings MMO aangekondigd voor pc en consoles

by Pim, Sel

J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings krijgt een nieuwe massively multiplayer online titel. Deze zal in de toekomst beschikbaar zijn voor pc en spelconsoles en is momenteel in de vroege ontwikkelingsfase bij Amazon Games Orange County, de ontwikkelaar van New World. Amazon Games heeft een overeenkomst bereikt met Middle-earth Enterprises, dat eigendom is van de Embracer Group, voor deze titel.

Christoph Hartmann, vicepresident van Amazon Games, verklaarde: “We zijn toegewijd aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige games aan spelers, zowel met originele IP’s als met geliefde IP’s zoals The Lord of the Rings. Het was altijd al een ambitie van ons team om een frisse kijk te geven op The Lord of the Rings, en we zijn vereerd en dankbaar dat Middle-earth Enterprises ons deze iconische wereld toevertrouwt. We zijn ook verheugd om onze samenwerking met de Embracer Group uit te breiden na onze Tomb Raider-deal van vorig jaar, aangezien ze hebben bewezen uitstekende samenwerkingspartners te zijn.”

Lee Guinchard, CEO van Embracer Freemode, voegde eraan toe: “De wereld van Middle-earth blijft een eindeloos vruchtbare grond voor makers, en Amazon Games heeft een passie voor het bouwen van meeslepende, boeiende werelden en het uitgeven van games voor een wereldwijd publiek. We hebben duidelijk de ambitie om de hoogwaardige entertainmentproducten voor deze IP te creëren, of we nu gebruik maken van interne middelen of samenwerken met de beste partners in de branche die onze capaciteiten aanvullen. We doen er alles aan om een MMO te leveren die recht doet aan het uitgestrekte universum van Middle-earth en spelers over de hele wereld zal verrassen.”

De MMO zal plaatsvinden in een volhardende versie van Middle-earth en de verhalen bevatten van de trilogie The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King – en The Hobbit. Dit is natuurlijk niet het enige Lord of the Rings-spel dat in ontwikkeling is. Daedalic Entertainment’s The Lord of the Rings: Gollum komt in mei uit, terwijl The Lord of the Rings: Return to Moria van Free Range Games dit voorjaar wordt uitgebracht.

Het spel The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth van Electronic Arts is ook nog in ontwikkeling, en Private Division werkt samen met Weta Workshop (dat nauw betrokken was bij de films van Peter Jackson’s The Lord of the Rings) aan een nog titelloos spel dat zich afspeelt in Middle-earth. Blijf op de hoogte voor meer updates in de tussentijd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x