Home Gaming The Division 2 krijgt waarschijnlijk geen Native PS5 en Xbox Series X/S versies

The Division 2 krijgt waarschijnlijk geen Native PS5 en Xbox Series X/S versies

by Mark van Truijen

Vier jaar na de lancering wordt The Division 2 nog steeds ondersteund door Massive Entertainment met nieuwe updates en seizoensgebonden inhoud, en het lijkt erop dat dit zo zal blijven. Zoals onlangs aangekondigd, zal het vijfde jaar van post-launch content van het spel begin juni van start gaan – als je echter hoopte dat The Division 2 native releases zou krijgen voor current-gen consoles, zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren.

Dat blijkt uit een recent interview met creatief directeur Yannick Banchereau, die zei dat The Division 2 waarschijnlijk geen native versies zal krijgen op PS5 en Xbox Series X/S, omdat als Massive Entertainment inderdaad volledig gebruik zou willen maken van de hardware van de huidige generatie consoles, het zou moeten stoppen met het ondersteunen van last-gen machines. Gezien het feit dat veel van de spelers van de loot shooter nog steeds op PS4 en Xbox One spelen, is dit iets waar de ontwikkelaar niet toe bereid is.

“Dat is onwaarschijnlijk omdat als we echt ten volle gebruik willen maken van die systemen, aangezien we slechts één versie van het spel hebben die beschikbaar is op alle platforms, volledig gebruik maken van die systemen zou betekenen dat het spel niet langer beschikbaar zou zijn op de oude generaties”, aldus Banchereau. “We hebben nog steeds veel spelers die op alle generaties spelen en we zijn niet bereid om hen achter te laten en hen te vragen om te upgraden. Op dit moment proberen we ervoor te zorgen dat elke keer dat we iets toevoegen, het nog steeds soepel draait op de oude generatie.”

Hoewel The Division 2 dus geen native versies heeft op current-gen consoles, kreeg het wel een update een paar jaar geleden waardoor het 4K en 60 FPS gameplay op PS5 en Xbox Series X kan ondersteunen.

Ontwikkelaar Massive Entertainment heeft ook nog genoeg andere projecten op de planning staan, met twee nieuwe grote projecten in de maak: Avatar: Frontiers of Pandora en een open wereld Star Wars-spel.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x