National Geographic komt met een gloednieuwe culinaire docuserie: RESTAURANTS AT THE END OF THE WORLD. De vierdelige serie wordt geleid door de bekroonde chef-kok, ondernemer en wereldwijde pionier op gebied van food, Kristen Kish. In dit waanzinnige avontuur reist Kish af naar vier afgelegen plaatsen op de planeet.
RESTAURANTS AT THE END OF THE WORLD volgt chef-kok Kish tijdens haar zoektocht naar geheime ingrediënten – mensen, plaatsen, cultuur en tradities – in de meest afgelegen restaurants ter wereld. Zo reist ze in verschillende afleveringen af naar: Boquete, Panama; Svalbard, Noorwegen; North Haven Island, Maine; en Paraty, Brazilië.
Het runnen van een succesvolle onderneming vergt een zekere vasthoudendheid en moed, maar degenen die zich diep in het wild vestigen, zijn echt van een ander kaliber. Chef Kish kruipt in de huid van locals om naar hun verhalen te luisteren en getuige te zijn van de dagelijkse uitdaging om uniek voedsel op tafel te zetten. Vervolgens duikt ze zelf de wildernis in om de meest verse ingrediënten te verzamelen en ontdekt ze gaandeweg de cultuur en het hart achter de keuken van deze unieke plaatsen.
“Food has an unparalleled power to bring us together and teach us about one another and the world around us, and we see that firsthand by going to restaurants in the world’s most remote areas,” zegt chef-kok Kish. “Filming this series with National Geographic was an adventure of a lifetime that taught me so much about an industry I’ve been steeped in my whole life. I can’t wait for viewers to come along on the journey with us and experience these dishes at restaurants most never even knew existed.”
De chefs in de serie laten zich inspireren door lokale bronnen uit de streek om gerechten te maken die hun cultuur weerspiegelen. Omdat hun menu’s zo afhankelijk zijn van de omgeving, worden ze voortdurend uitgedaagd om te improviseren, zich aan te passen en harder te worden om hun passies te kunnen nastreven. De menu’s in RESTAURANTS AT THE END OF THE WORLD, variëren van rendiertongen tot karnemelkse koekjes met kreeftensalade en kimchisorbet. Deze gerechten zijn een combinatie van nieuwsgierigheid, speelsheid en niet-aflatende toewijding. Ze geven zo de kijkers een voorproefje van verre werelden door middel van eten.
Chef Kish nam deel aan Bravo’s “Top Chef” seizoen 10, waar ze de hoofdprijs won. Sinds haar overwinning lanceerde ze haar eerste kookboek “Kristen Kish Cooking” in oktober 2017 en ging ze in 2018 een partnerschap aan met LINE Hotels om haar eerste restaurant Arlo Grey in Austin te lanceren.