Home Events Mascotte geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam

Mascotte geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam

by Pim, Sel

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft vandaag bekend gemaakt dat Mascotte van regisseur Remy van Heugten voor het Harbour-programma op het festival geselecteerd is. Daarmee is Van Heugten terug op IFFR, waar zijn film Gluckauf in 2015 in wereldpremière ging in de Tiger Competition. In Mascotte brengt de tiener Jerry met zijn radicale gedrag niet alleen zichzelf maar zijn hele familie in gevaar.

Over Mascotte
Jerry lijkt op het eerste gezicht een hele normale tiener. Hij woont met zijn alleenstaande moeder en jongere zus in een rustige kustplaats en helpt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar diep van binnen borrelt Jerry van frustratie. Hij zoekt daarvoor een uitlaatklep door deel te nemen aan illegale hooligan gevechten. Maar wanneer zijn moeder, met wie hij een innige band heeft, voor zichzelf kiest en meer afstand van het gezin neemt knapt er iets. Hoe meer Jerry, mede door social media, het idee krijgt dat alles en iedereen tegen hem is, hoe lastiger het wordt zijn innerlijke woede te beheersen. Zijn gedrag wordt zo radicaal dat hij daarmee niet alleen zichzelf maar de stabiliteit van het hele gezin in gevaar brengt.

Crew
Mascotte is geregisseerd door Remy van Heugten (1976), o.a. bekend van de speelfilm Gluckauf (IFFR Tiger competitie, 2015), de series Judas: Dagboek van een Getuige (2022), Het A-Woord (2019), Hoe Overleef Ik? (2012), Van God Los (2011) & Feuten (2010). Zijn alom bejubelde Gluckauf kreeg tien Gouden Kalf-nominatie en won vier Gouden Kalveren: Beste Lange Speelfilm (Joram Willink en Piet-Harm Sterk), Beste Regie (Remy van Heugten), Beste Scenario (Gustaaf Peek) en Beste Camera (Mark van Aller). Bij Mascotte werkte Van Heugten weer samen met de complete Gluckaufcrew waaronder producent BIND, scenarist Gustaaf Peek en cameraman Mark van Aller.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x