Home Movies 5 manieren om het DC film universum te redden

5 manieren om het DC film universum te redden

by Mark van Truijen

De DC films zijn het aan het afleggen aan Marvel, zoveel is dit laatste jaar wel duidelijk geworden nadat DC 2 kritisch tegenvallende films heeft uitgebracht (al heb ik van Batman v Superman zelf heel erg genoten) en Marvel juist goede hits heeft gehad dit jaar. De vraag is dan nu ook “Wat kan DC nog doen om alsnog de overhand te krijgen in kwaliteit qua films?”

 

1: Zoek een nieuwe creative director.

Toen Zach Snyder werd aangekondigd als creative director van het complete DC film universum was ik ontzettend enthousiast, ik hou van de films die hij heeft gemaakt en dacht oprecht ook dat dit de man kon zijn die de strijd aan kon gaan met Marvel, jammer genoeg is dit niet zo gebleken en ondertussen heeft DC dat ook beseft want vanaf heden is Geoff Johns (stripschrijver en president van DC comics) de nieuwe creative director, en als we zijn verleden mogen geloven dan heeft dit zeker de potentie om de goede kant op te gaan!

2: Maak de toon lichter.

De films staan bekend om hun donkere kleuren en thema’s, op zich is dit niet eens een heel slecht iets alleen slaat DC hier heel erg in door, humor is vaak ver te zoeken en omdat het alsmaar serieus is voelt het soms zelf een beetje nep aan. Ik zeg nu ook niet gelijk dat het net zoals Marvel moet worden waar het een soort comedyshow is geworden (maar dat is een onderwerp voor een volgende special) maar ik denk dat DC zeker wel baat kan hebben als ze de toon iets lichter maken, vooral bij opkomende films zoals de Flash waar humor en gevatte opmerkingen een grote rol spelen.

3: Probeer niet zo veel tegelijk te doen.

Een van de redenen waarom de Marvel films zo goed werken is het feit dat ze alles zo ontzettend rustig op hebben gezet. Bij DC is dit totaal niet het geval, bij bvs bijvoorbeeld werden naast Superman al gelijk de 2 belangrijkste personages geïntroduceerd (Batman en Wonderwoman) en ook nog eens 2 van de belangrijkste villains (Doomsday en Lex Luthor). Verder had de rest van de Justice league ook nog eens een cameo in de film waardoor het allemaal veel te druk werd, ik hoop dat ze in de toekomst wat meer op enkele personages gaan focussen en de crossovers alleen gebruiken daar waar echt nodig.

4: Ben niet bang om ‘out of the box’ te denken.

Het DC universum heeft zo veel mooie verhalen te vertellen en zo veel personages die zo ontzettend vet zouden zijn op film, tot op heden is dit allemaal een beetje beperkt gebleven tot Batman en Superman maar dat hoeft van mij niet. Zelf zou ik echt grof geld betalen om bijvoorbeeld een Nightwing film te zien zonder dat Batman daar perse de hoofdrol in speelt.

5: Wissel van Genre.

Dit is iets wat vooral bij de Marvel tv series al heel erg goed gebeurt. Zorg dat niet alle films hetzelfde genre hebben, ik vind het veel leuker om bij elk personage een eigen soort stijl te hebben dan bij elke film naar 2 uur een beetje vechten te zitten kijken. Zo zouden ze bij Batman veel meer kunnen focussen op de detective kant etc. Nu komen er natuurlijk nog heel veel films aan waarvan ik nog niet weet hoe die gaan worden dus misschien is dit al wel iets wat we in de toekomst gaan zien.

wat zou jij aanpassen aan het DC film universum? Laat het hieronder in de comments weten!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: