Home Gaming ‘2D Super Mario in de maak bij Nintendo, Direct in aankomende dagen?’

‘2D Super Mario in de maak bij Nintendo, Direct in aankomende dagen?’

by Jos Vis

Een nieuwe 2D Mario-game? Graag! Het namelijk alweer tien jaar geleden dat er voor het laatst een nieuwe 2D-Super Mario-game werd uitgebracht, toentertijd voor de geflopte Wii U. Helaas heeft Nintendo zelf hier nog niets over gemeld, maar volgens insider Zippo is de game toch echt in de maak en gaat het een opzichzelfstaande game worden, waarmee hij wil aangeven dat het niets te maken heeft met de New Super Mario Bros.-serie. Dat laatste is erg fijn, aangezien we wel een beetje klaar waren met telkens dezelfde games, waar er ‘vroeger’ meer variatie was in de artstyle.

Bij geruchten moeten we vaak melden dat het project nog in de kinderschoenen staat en dat het nog jaren gaat duren voordat de game uit zal komen, maar volgens Zippo is de game al vrij ver in ontwikkeling en zou deze zomaar eens in maart 2023 speelbaar zijn. Komt dat even mooi uit, want als je andere geruchten mag geloven gaat Nintendo ergens in de aankomende dagen schitteren tijdens een nog onaangekondigde Direct.

De kans is dus aanwezig dat deze 2D-Mario vrij binnenkort officieel aangekondigd gaat worden, maar er zijn ook geruchten over Switch-ports van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, die eerder werden uitgebracht op de Wii U. Daarnaast wachten we nu ook al een tijd op nieuwe beelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, die eigenlijk dit jaar zou verschijnen, maar nu verschoven is naar 2023.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over Metroid Prime 4, al is die game volgens de geruchten nog niet zo lang geleden terug naar de tekentafel gegaan, waardoor het waarschijnlijk nog wel een tijd gaat duren voordat we het resultaat te zien krijgen. En weer andere geruchten spreken al jaren van een nieuwe Switch en de kans is zeker aanwezig dat benoemde games in de wachtrij staan totdat Nintendo eindelijk op grote schaal de opvolger van de Switch kan produceren. Het zou natuurlijk nóg fijner zijn als we dat apparaat óók te zien zouden krijgen tijdens de Direct.

Hoe dan ook; Nintendo’s aankomende Direct belooft nogal een spektakel te gaan worden, maar onthoud dat we het hier over geruchten hebben en die moet je altijd met een korrel zout nemen. Daarnaast kan het zomaar gebeuren dat er helemaal geen Direct op de planning staat voor september, maar dat zou ons eerlijk gezegd enorm verbazen, want wij willen nu eens zien wat Nintendo voor gamers heeft klaarstaan voor de aankomende maanden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: