Home GamingAndroid 2020 was (opnieuw) het beste jaar van Dungeons & Dragons in de geschiedenis van de franchise

2020 was (opnieuw) het beste jaar van Dungeons & Dragons in de geschiedenis van de franchise

by Jos Vis

Wizards of the Coast zijn trots om aan te kondigen dat 2020 opnieuw het meest succesvolle jaar was voor Dungeons & Dragons in zijn rijke franchisegeschiedenis. Dit is op de achterkant van 2019, ook al een recordjaar, met de legendarische tabletop-game die blijft groeien en zijn community diversifieert, die nu telt met meer dan 50 miljoen fans wereldwijd.

Na een ongekend jaar voor zowel bedrijven als particulieren, kijkt Wizards of the Coast met trots terug op de manier waarop het team en de gemeenschap sterker dan ooit samenkwamen, ondanks de noodzaak om op afstand te feesten. Wizards heeft kerncijfers voor 2020 verzameld in een infographic die de groei van het merk illustreert en viert en die de belangrijkste mijlpalen voor het komende jaar voor D&D belicht.

In 2020 verwelkomde D&D nog meer beroemde spelers en makers van inhoud aan de tafel, of het nu bij D&D Live, D&D Celebration of andere opwindende games was, waaronder de casts van Game of Thrones en Stranger Things, evenals WWE Superstars en enkele van de beste Britse komieken.

De belangrijkste statistieken van 2020 zijn onder meer:

  • Meer dan 50 miljoen spelers tot nu toe!
  • 7e opeenvolgende jaar van groei
  • De omzet is wereldwijd met 33% gestegen op jaarbasis
  • #DND neemt een vlucht op TikTok met meer dan 1 miljard weergaven in 2020
  • Meer dan 4 miljoen weergaven van D&D Live 2020
  • Tasha’s Cauldron of Everything was het meest vooraf bestelde boek van D&D ooit!
  • Maart 2020 markeerde een historisch hoogtepunt in zoekinteresse
  • Miljoenen gratis gedownloade materialen van D & D’s Stay at Home, Play at Home Hub

“We zijn er trots op dat Dungeons & Dragons mensen bleef samenbrengen tijdens de uitdagingen van de pandemie, waardoor we waardevolle sociale connectie hebben, zelfs als we elkaar niet persoonlijk konden ontmoeten, aangezien het merk sterk bleef groeien.

Met onze videogame Dark Alliance, de eerste D&D en Magic: The Gathering crossover-kaartenset, speciale evenementen zoals D&D Live en D&D Celebration, extra TTRPG-releases en meer die alleen al in 2021 zullen verschijnen, zijn we goed voorbereid om vol te houden deze vooruitgang.

D&D is voor iedereen, en ons groeiende EMEA¹-team is verheugd om nog meer nieuwe fans kennis te laten maken met onze legendarische wereld van fantasieverhalen, nu en in de komende jaren. We werken hard aan spannende plannen voor de toekomst van D&D in onze regio en kijken ernaar uit om deze de komende maanden in meer detail met u te delen. ” – Dan Barrett, Senior Brand Manager – D&D, EMEA.

Wat is de volgende stap voor D&D dit jaar? Dankzij regelmatige TTRPG-releases komt de co-op action brawler Dark Alliance op 22 juni naar pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en Xbox Game Pass, de spannende MTG en D&D crossover Magic-uitbreiding Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms verschijnt op 23 juli en de terugkeer van speciale evenementen zoals D&D Live en D&D Celebration, het merk maakt de weg vrij voor weer een succesvol jaar en blijft hun impact als toonaangevende fantasyfranchise in de reguliere media verbreden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x