zondag , 24 september 2017

Xtorm Discover 17.000 mAh & Xtorm Power Hub Vigor Wireless Review

Er zijn genoeg Powerbanks op de markt, zelfs bij de Action haal je tegenwoordig al een beetje powerbank. Nu komt Xtorm met een nieuw model, de Discover 17.000 mAh(XB202). Het apparaat biedt je 17.000 mAh(60Wh) Lion-accu en kan drie toestellen tegelijk voorzien van stroom.

Wat als eerste opvalt aan deze Powerbank is het ontwerp, hij oogt groot en robuust. Maar is wel erg soepel afgewerkt en voelt goed aan. De grote is niet geheel verassend aangezien het een flinke batterij verbergt. De afmetingen zijn 135x81x23 en weegt 325 gram. Om mee te nemen in de broekzak is deze even te groot.

De behuizing is gewoon gemaakt van hardplastic met een rubber finish, het ligt dan ook lekker in de hand. In de zijkant is een inkeping te vinden met een magneetje, hierin is een plek gemaakt voor een kleine oplaadkabel. De aan- en uitknop is voorzien van een 360 graden ring die aangeeft hoeveel stroom het apparaat nog tot zijn beschikking heeft.

De oplaadkabel die netjes bijgeleverd wordt met magnetische capaciteiten is een USB -> mini- USB, maak geen vergissing, het apparaat heeft de mogelijkheid om op te laden via USB-C dit wordt enkel niet magnetisch meegeleverd. Er zit natuurlijk wel een USB-C oplader bij, het apparaat zelf wordt namelijk ook opgeladen door deze nieuwe USB variant.

Er zitten drie oplaadpoorten op, deze bestaan uit 2x USB en 1x USB-C. Een van de poorten heeft zelfs de beschikking over Qualcomm Quick Charge 3.0 ondersteuning.

Die USB-C poort is niet enkel om het device op te laden, ook werkt deze als een output naar apparaten en beschikt over een 5V/3A output, dit is compatible met USB-C -> USB, USB-C -> USB-C. Dit betekent dat je met de XB202 de nieuwste apparaten kan opladen, van een Macbook tot de nieuwste Smarthphone. Tevens is het vrij uniek dat de mogelijkheid bestaat om drie toestellen tegelijk van stroom te voorzien. Het opladen van de apparaten gaat afhankelijk van het apparaat vrij snel. Is de XB202 leeg dan heb je wel even de tijd nodig, zo een 8 uur heeft deze nodig om volledig vol te geraken.

Al met al zijn wij zeer te spreken over de XB202, hij voldoet meer dan wij hadden verwacht van een Powerbank. Persoonlijk loop ik soms met 2 smartphones en nu zit ik dus nooit zonder stroom. De 17.000 mAh zorgt echt op die drukke dagen voor uitkomst. Het prijskaartje van deze powerbank ligt rond de 85 euro.

Battery capacity 17.000mAh
Battery-type Li-ion
Dimensions 135.2×81.46x23mm
Input Type C: 5V/3A
Output 2x USB 5V/2.4A max / 1x USB-C. Extra: QC 3.0 5V-12V
Weight 320 grams
Including Manual, removable micro USB cable, extra USB-C cable

Xtorm Power Hub Vigor Wireless

Bij de levering van de XB202 van Xtorm ontvingen wij ook de Vigor Power Hub(XPD16). Dit is het nieuwste lid in de serie oplaadstations, dit station komt met 7 aansluitingen waaronder USB-C en een Quickcharge optie.

Met de XPD16,heb je een Hub voor al je mobiele apparaten in huis., De Hub is klein van stuk en heeft een strak design. Hij kan tot 7 apparaten tegelijk opladen via zijn poorten, ook is het mogelijk om draadloos op te laden. De XPD16,is voorzien van een Quick Charge 3.0 uitgang wat zorgt voor een zeer snelle laadtijd. De rest van de poorten zijn voorzien van 2.4A aan kracht. De Hub is zo ingericht dat deze zijn stroom optimaal zal verdelen over de aangesloten apparaten.

Bij de XPD16,wordt een AC-Kabel geleverd zodat je de hub kan aansluiten op het stopcontact. Via de USB-C poort is het ook mogelijk je Macbook en nieuwe devices super snel op te laden.

Hij staat bij mij heerlijk op de kast en misstaat zeker niet in het plaatje, het is ideaal om thuis te komen en je telfoon erop te leggen en deze vervolgens rustig oplaad. Ik ben fan, de rest van de apparaten hangen er perfect bij.

Ik zie deze hub perfect tot zijn recht komen op de werkvloer, op kantoren waar de stopcontacten vaak verstopt zitten kom je nu perfect tot je recht. De hub midden op het bureau te plaatsen om vervolgens met al je collega’s er gebruik van te maken. Met het scala aan opties is er voor elk device wel een poort te vinden en door de optimalisatie zorgt de XPD16, ervoor dat elk appartaat zijn portie stroom ontvangt.

Dimensions 173 x 94 x 39 mm
Input AC100-240V
Output Wireless charging: 5V/1A | 5x USB 5V/2,4A max. Incl. QC 3.0 3.6V-12V | 1x USB-C 5V/3A | Totaal 55W
Weight 330 grams
Including AC Cable, Manual

 

 

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

NVIDIA kondigt nieuwe SHIELD TV bundel + Afstandsbediening aan

Vandaag beginnen de pre-orders voor een 16GB SHIELD TV, gebundeld met afstandsbediening voor een prijskaartje van €199! ...