donderdag , 21 september 2017

WERELDWIJD MEER DAN 60,4 MILJOEN PLAYSTATION 4’S VERKOCHT

Vannacht heeft Sony Interactive Entertainment (SIE) tijdens de jaarlijkse persconferentie op de E3 gamefanaten een vooruitblik gegeven op de titels die gaan verschijnen. Het afgelopen jaar was zeer succesvol, onder meer dankzij de introductie van PlayStation®VR en de krachtige PlayStation®4 Pro. Daarnaast is het aanbod aan titels die exclusief voor PlayStation verschijnen, blijven groeien. Uncharted 4: A Thief´s End en het compleet nieuwe Horizon: Zero Dawn bevestigen dat PlayStation de beste plek is om te spelen. De komende tijd staat er wederom veel moois in de planning, onder meer: God of War, Days Gone, PlayLink, Detroit, Spider-Man, Uncharted The Lost Legacy en GT Sport. Hieronder vind je het laatste PlayStation nieuws en beeldmateriaal van de aangekondigde titels.

Ook heeft SIE vandaag verkoopmijlpalen aangekondigd voor PlayStation®4 (PS4™) en de bijbehorende softwaretitels.

  • In totaal zijn er per 11 juni 2017*1 wereldwijd meer dan 60,4 miljoen PS4’s verkocht aan consumenten.
  • Ook de verkoopcijfers van PS4-software, aangevoerd door toonaangevende games zoals Horizon: Zero Dawn, blijven sterk. Wereldwijd zijn er per 11 juni 2017 meer dan 487,8 miljoen games*2 verkocht in de winkel en digitaal via PlayStation®Store.

De gebruikersactiviteiten van het complete PlayStation®-ecosysteem maken dankzij het sterke momentum van de PS4 een groei door.

  • Per eind maart 2017 telt het PlayStation-ecosysteem wereldwijd meer dan 70 miljoen actieve gebruikers per maand
  • Per eind maart 2017 zijn er wereldwijd 26,4 miljoen betalende PlayStation®Plus-abonnees
  • Per eind maart 2017 klokken actieve PS4-gebruikers in totaal meer dan 600 miljoen uur per week op het platform

“We zijn onze fans en partners uit alle hoeken van de wereld zeer dankbaar voor hun voortdurende steun aan PS4”, aldus Andrew House, President en Global CEO van Sony Interactive Entertainment. “Het PS4-platform is in de bloei van zijn leven. Dit jaar worden de beste exclusieve games en partnergames uitgebracht, die stuk voor stuk volledig gebruikmaken van de kracht van het PS4™-systeem. We zijn vastberaden ons PS4-ecosysteem verder uit te breiden door het portfolio van PlayStation®VR-content te vergroten, onze netwerkservices te verrijken en baanbrekende software aan te bieden. We blijven de beste entertainmentervaring mogelijk maken, zodat de PS4 de beste plek is om te spelen.”

Op softwaregebied blijft het PS4-portfolio groeien met langverwachte games zoals GUNDAM VERSUS (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), DRAGON QUEST XI (SQUARE ENIX CO., LTD.), Gran Turismo Sport en Everybody’s Golf (SIE WWS). Ook uit de indie games community blijven allerlei innovatieve, nieuwe spellen voor PS4 uitkomen, zoals ABZÛ (505 Games) en Firewatch (Panic Inc.).*3

SIE blijft de wereld van PS4 uitbreiden om entertainmentervaringen te leveren die alleen mogelijk zijn op PlayStation.

Het PS4™-systeem is momenteel wereldwijd verkrijgbaar in 123 landen en regio’s*4.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Allereerste Nederlandse Esports Game Arena opent op vrijdag 13 oktober

p vrijdag 13 oktober opent de eerste Nederlandse Esports Game Arena zijn deuren aan de ...