donderdag , 21 september 2017

Verken een woestijn vol mysterie in Ever Oasis voor Nintendo 3DS

Ever Oasis is de nieuwe game van Koichi Ishii, de geestelijk vader van de hoog geprezen Mana RPG-serie. Wanneer deze bijzondere titel op 23 juni 2017 verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen, wordt een heel nieuwe wereld geopend voor spelers om te ontdekken. Mr Ishii nam onlangs de tijd om wat inzicht te geven in het ontwikkelproces achter de game, en het eerste deel van zijn artikel – De wereld van Ever Oasis – deel 1 – is nu te lezen. Wie de game in actie wil zien, zit goed met de nieuwe Ever Oasis – Overzichtstrailer.
Ever Oasis geeft een heel nieuwe draai aan het action-adventure RPG-genre. Deze game is ontwikkeld door Grezzo, het team dat The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D en The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D naar de Nintendo 3DS bracht. De speler neemt de rol aan van een plantachtige Zaailing en moet samenwerken met de watergeest Esna om een nieuwe oase te bouwen in de woestijn – een plaats van veiligheid en rust in een wereld die wordt bedreigd door de verspreiding van het levensgevaarlijke Chaos. Door bezoekers van de oase te helpen, kan de speler ze aanmoedigen om daar te komen wonen en winkels te openen die bloeibazaars worden genoemd. Deze genereren inkomen en zullen de oase gaandeweg veranderen in een bruisende en levendige plaats. Helden moeten ook de woestijn in trekken om kostbare grondstoffen te verzamelen en de geheimen te ontrafelen die schuilen in de vele puzzelkerkers die de wereld rijk is. Het is ook mogelijk dat nieuwe bondgenoten zich bij het team van avonturiers aansluiten. Hun hulp komt goed van pas om de dreiging van Chaos te weerstaan en het op te nemen tegen de vele vijanden die onze held aanvallen tijdens spannende realtime-gevechten.
Al deze elementen worden met elkaar verbonden door het verhaal, dat dienstdoet als het emotionele hart van de game, volgens meneer Ishii. “Het verhaal draait om het belang van vriendelijk zijn en, af en toe, het hart te raken.” In zijn recente artikel De wereld van Ever Oasis – deel 1 heeft hij het opnieuw over dit thema, en hoe het zich verhoudt tot de ontwerpen van de personages in het spel. “Het verhaal van Ever Oasis draait helemaal om het samenwerken met je vrienden en elkaar ondersteunen, dus wilden we geen held maken die alles wel in zijn eentje kon. De helden raken verstrikt in allerlei situaties waarin ze onmogelijk verder kunnen zonder hulp van de andere oase-bewoners.” In een game waarin spelers worden aangemoedigd om zorgvuldig grondstoffen te verzamelen en managen, ontdekken ze misschien dat vriendschap een nog belangrijkere bron is om te koesteren.
De game wordt ondersteund door een exclusieve pre-launch beloning op My Nintendo. Leden krijgen 10% korting op de aanschaf van Ever Oasis in de Nintendo eShop, als ze tussen 15 juni en 30 juni 30 gouden punten inwisselen. De korting geldt als de game wordt aangeschaft tussen 23 juni en 7 juli.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Allereerste Nederlandse Esports Game Arena opent op vrijdag 13 oktober

p vrijdag 13 oktober opent de eerste Nederlandse Esports Game Arena zijn deuren aan de ...