zondag , 24 september 2017

Trust GXT 353 product review

Misschien kennen jullie Trust nog als het stoffige merk waarvan je weleens een muis of iets in huis had. Dat was vroeger, Trust heeft zich herpakt en hervonden, zelfs ook een heuse game lijn op de markt weten te brengen. Een onderdeel uit deze lijn is de Trust Vibration Headset GXT 353. Een op het oog standaard headset met wat unieke kenmerken.

Laten we even beginnen met de prijs, voor 74,99 kan je deze headset momenteel oppikken. Dit maakt hem erg aantrekkelijk voor de kleine portomonee. Dan kan je gaan denken, ja maar dan zit hij natuurlijk ruk. Nee dus, de oorschelpen sluiten perfect je oren af, dit zorgt voor een goede geluidservaring. Hij beschikt over zachte kussens die prettig op je hoofd aanvoelt, zelfs bij de extreem lange speelsessies. De hoofdband is voorzien van een zachte laag en rust daarmee comfortabel op je hoofd, boven deze band zit nog een band die zorgt voor de juiste vorm van de headset. Het ontwerp ziet er in zijn geheel dan ook strak en degelijk uit, met die comfortabele feeling is het gewoon een lekkere headset voor de prijs.

Klein nadeel aan het ontwerp is de microfoon, deze is wat kort en niet afneembaar. Het nadeel is dus dat deze niet geheel voor de mond hangt en soms dus wat geluid kan missen. Wij hebben dit niet ervaren maar mocht je dus een groot hoofd hebben kan het voorkomen dat de mic aan de zijkant terecht komt.

De headset is voorderest vrij beperkt, aan de linkerzijde zitten wat opties, zoals volume en mute. Alle functies zitten zo binnen handbereik. Aan de schelp zit voorderest ook het snoer vast, deze is ook niet afneembaar. Er zit wel genoeg kabel bij de headset, zo een 3 meter aan snoer moet genoeg zijn, deze eindigt op een USB aansluiting die je dan weer in de PS4 kan aansluiten. Er is geen optie om de headset op de controller aan te sluiten, dit is gedaan met een reden. Door de extra bass functie van de headset, dit beperkt wel een heel deel in de bewegingsvrijheid. Deze functie zal bij gebruik mee gaan op de beat. Het is niet veel maar wel een leuke feature.

Het geluid overall van de headset is prima in orde, het is niet speciaal en niet te vergelijken met de dure headsets maar het doet wat het moet doen. De extra bass functie zal bij inschakelen zorgen voor een wat intensere bass beleving.

Al met al is de headset prima in de prijsklasse tot 100,- euro. Het ontwerp en design zijn zeker de moeite waard. Het enige nadeel is toch dat er niets afneembaar is en je toch vast zit aan je Playstation.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)