zaterdag , 23 september 2017

Sniper Ghost Warrior 3 Review

Sniper Ghost Warrior 3 is een game die precies doet wat het zegt op het doosje. Het beheerst het snipen, biedt je tal van interessante missies, en geeft je toch wel de kriebels over het snipen. Het onnodige verhaal, de open wereld, en de flinke lading bugs trekken dit dan toch wel weer een flink end naar beneden. Houdt je van sniper games en stealth missies dan kan je de game een kans geven, anders lekker laten liggen.

In de game speel je al Marinier Scout Sniper Jonathan North, welke naar Georgië wordt gezonden om meer informatie te vinden over een groep genaamd 23 Society en daarbij helpen de relatie tussen USA en Rusland glad te strijken. Zijn broer Robert, ook sniper, is na een missie verdwenen en Jonathan probeert meer informatie te vinden over wat er is gebeurt met hem.

Denk je dus in een game te komen met een diep verhaal over een sniper en zijn geheime missie, leg dan gauw de game terug. Het is hetzelfde als we eerder zagen in de Modern Warfare serie, gevuld met militair geneuzel, missies die je achter laten met een gevoel van wat heb ik gedaan en wat gebeurt er eigenlijk, en dan de karakters die eigenlijk een beetje heel basic zijn en enkel af en toe wat roepen om angst te zaaien. De game zit vol met cutscenes die eigenlijk meer een parodie lijken. Het ziet er niet uit, is niet overtuigend, het is zelfs zo erg dat in een bepaalde scene een gijzelaar die onder schot gehouden werd totaal niet angstig klinkt. Het komt gewoon niet tot zijn recht.

Laten we het maar even hebben over de hoofd reden dat je deze game koopt, het snipen. Het is een goede afwisseling in het tempo van de game, je zult soms even goed moeten nadenken over de aanpak van de situatie. Zo kan je een drone inzetten om gebieden te verkennen, nachtkijker voor het betere werk in het donker, de gebruikelijke granaten, een steen(om vijanden aan te trekken), dan zijn er nog diverse soorten kogels zoals de explosieve kogels, armor piercing,en de standaard. Dit is het snipe gedeelte van de game, de game is een open wereld game en zo kan je hem ook benaderen, het is niet lineair en is dus best leuk om uit te vogelen wat de beste speelstijl is voor jouw. Er zijn verstop plekken, plekken waar je in kan kruipen, CCTV om te hacken, verschillende manieren om een basis in te gaan, en vijanden om te verhoren. Deze open wereld aanpak past goed bij de game en is ook goed neer gezet.

De game bied je de genoegdoening die een stealth game hoort te geven. Het besluipen van vijanden, een hele basis uitmoorden zonder gespot te worden, en de bullet cam maakt het nog vermakelijker. Het spel is wel pittig als je goed speelt, zo kan je snel gespot worden door maar klein beetje geluid te maken. Het nadeel is dat als je doodgaat je ver terug geworpen wordt, er zitten namelijk niet zoveel checkpoints in de game. Als dit 1 keer gebeurt is het niet erg maar na 4x wordt het wat vervelend. Let ook op sommige hoeken bij gebouwen, het is mij gelukt om door de muur vast komen te zitten in between gebouwen, ik kon hier niet meer weg en kon dus de gehele missie opnieuw doen. Ook het vallen van een speaker toren resulteerde in het vast komen te zitten tussen gebouw en toren.

Sniper Ghost Warrior 3 heeft een goede missie structuur als je deze vergelijk met andere shooters. De recon missies zijn even een dingetje, deze voelen wat raar aan, het spotten van de vijanden komt wat laat door en kan soms tot wat ergernis gaan lijden.

De open wereld van Sniper Ghost is eigenlijk niet nodig, het is een beetje de trend van de laatste jaren om een open wereld game te maken. Er is dan wel genoeg te doen in de game enkel is de beloning soms zo min dat je je afvraagt waarom je dat end gereden hebt. Het enige wat je krijgt is geld en ammo. Daarnaast is het landschap nou niet echt iets om te willen verkennen want de game vond ik grafisch niet van die aard dat ik lekker zou gaan verkennen.

In 2017 is de game gewoon niet te vergelijken met de rest die uitkomt, het ziet er een beetje gedateerd uit. Weinig emotie bij de karakters, de modellen zijn ook nog in lage resolutie. Objecten worden een beetje blokk  erig bij dichtbij komen.

Buiten alle bugs en de grafische vlekken die de game heeft achter gelaten doet het wel wat het beloofd. Het beloofd een goede Sniper ervaring en levert dit ook aan. Ik ben kritisch op punten maar moet wel zeggen dat ik me heb vermaakt met het maken van de ultieme sniper kills.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Game Ready voor Project Cars 2, 50.000 GeForce Experience Gebruikers Ontvangen Middle-earth: Shadow of Mordor

Het is een drukke week aangaande GeForce gaming nieuws, vandaar dat we al het nieuws ...