zondag , 24 september 2017

Samenvatting Nintendo’s eerste avond op E3

Tijdens Nintendo’s recente activiteiten op de E3 videogamebeurs in Los Angeles werd onder andere een remake aangekondigd van een klassieke Mario & Luigi-game. Ook werd het winnende team gekroond van de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational.

Volgend op een show vol nieuwe aankondigingen, waren tijdens Nintendo Treehouse: Live at E3 diepgaande spelsessies te zien van diverse games voor zowel de Nintendo Switch als Nintendo 3DS-systemen. Tijdens de uitzending maakte Nintendo bekend dat een geüpdate versie van de eerste game in de Mario & Luigi-series in ontwikkeling is voor de Nintendo 3DS-systemen. Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen levert alle geweldige gameplay en dialogen van het origineel voor de Game Boy Advance, met dit keer ook een optionele makkelijke stand voor jongere of onervaren spelers.
De game bevat een aanvullend verhaalperspectief genaamd Minion Quest: The Search for Bowser, waarin het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Bowsers onderdanen, geleid door Captain Goomba. Nintendo onthulde dat er twee nieuwe amiibo-figuren zullen verschijnen: Goomba en Koopa Troopa. De nieuwe amiibo en de reeds verschenen amiibo van Boo zijn compatibel met de game. De amiibo en de game zijn apart verkrijgbaar vanaf 6 oktober.
Nintendo eindigde de dag met een spetterende, internationaal getinte competitie. Deelnemers uit vier verschillende wereldregio’s streden voor werelddominantie in de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational. Na een zinderende finale werd het Amerikaanse team Deadbeat gekroond als nieuwe wereldkampioen. Het team won van de Japanse kampioenen Dynameu met een overtuigende 4 – 1 overwinning. Het Europese team Rising Moon werd eerder in de eliminatieronde al uitgeschakeld.
De teams van elk vier personen streden tijdens de finaleronde in een ‘best out of seven’ in de Profgevecht-modus van de game. Uiteindelijk zegevierde het Amerikaanse Deadbeat, wiens naam werd gegrafeerd in een speciale Splatoon 2-trofee.
Voorbeelden van andere exclusieve content die gisteren tijdens Nintendo Treehouse: Live at E3 werd onthuld zijn:
  • Fire Emblem Warriors: De Colosseum-stand laat de helden uit Fire Emblem hun over-the-top acties showen in diverse scenario’s. In één zo’n scenario bestormt Xander, de kroonprins van Nohr, te paard Hoshido Castle, waar hij zich een weg moet vechten voorbij verschillende Fire Emblem-helden, zoals Corrin, Marth en Chrom, tot de ultieme confrontatie met Ryoma. Twee nieuwe amiibo-figuurtjes, Chrom en Tiki, zijn compatibel met de game.
  • Super Mario Odyssey: Leden van Nintendo Treehouse toonden live gameplay van een exclusief gebied dat niet beschikbaar is in de demo op de beursvloer. Ze onthulden nieuwe spelmogelijkheden, nieuwe doelwitten om in te veranderen, en nieuwe manieren om de omgeving in je voordeel te gebruiken. Dit weelderige, houten koninkrijk bevatte enkele van de vele verrassingen die spelers wachten wanneer Super Mario Odyssey op 27 oktober wordt gelanceerd.
  • Metroid: Samus Returns: Gisteravond kondigde Nintendo een nieuwe Metroid-game aan voor de Nintendo 3DS-systemen. Metroid: Samus Returns is een moderne hervertelling van het Game Boy-avontuur Metroid II: Return of Samus uit 1992. Leden van Nintendo Treehouse kondigden ook twee nieuwe amiibo-figuurtjes aan — Samus Aran en Metroid — die apart beschikbaar komen. Deze game is ook compatibel met de amiibo van Zero Suit Samus en Samus uit de Super Smash Bros.-serie. Meer details hierover worden later bekend gemaakt. Zolang de voorraad strekt, kunnen fans een speciale editie van de game aanschaffen die bestaat uit een fysiek exemplaar van de game, een downloadcode voor de originele Game Boy-game Metroid II: Return of Samus om te gebruiken in de Nintendo eShop, een SteelBook®, een sound-selection cd met 25 tracks uit de hele Metroid-franchise, een goudkleurige “S”-button, een Morph Ball 3D-sleutelhanger en een artbook van 40 pagina’s.
Nintendo Treehouse: Live at E3 keert terug op woensdag om 19:00 uur CEST (Nederlandse tijd). Tijdens deze uitzending kunnen kijkers genieten van live-gameplay, spannende gamedetails, commentaar van ontwikkelaars en twee competities. Het Pokkén Tournament DX Invitational begint om 19:30 uur CEST, terwijl het 2017 ARMS Open Invitational is gepland voor 00:30 uur CEST op donderdag 14 juni.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)