donderdag , 21 september 2017

RuneScape komt naar smartphones en tablets!

Jagex heeft aangekondigd dat zowel RuneScape als Old School RuneScape naar mobile and tablets komen.

Deze twee games zullen de eerste westerse mainstream MMORPG’s zijn die de complete MMO-ervaring leveren op zowel PC als mobile platforms met volledig interoperable gameplay. Dit houdt in dat spelers op zowel PC als mobile kunnen inloggen op hetzelfde character, op dezelfde plek, in dezelfde wereld. Old School RuneScape komt deze winter uit op mobile platforms, waarna RuneScape zal volgen.

De uitbreiding van RuneScape en Old School RuneScape’s PC gameplay naar mobile, interoperable play is een grote vooruitgang voor de vele RuneScape-spelers. Spelers kunnen uitloggen als ze hun PC moeten verlaten, en de mobile app opstarten om onderweg verder te spelen. Ze gaan dan in-game gewoon weer verder op mobile waar ze waren toen ze de PC afsloten, en omgekeerd.

Spelers kunnen RuneScape en Old School RuneScape ook alleen op mobile spelen als zij dat graag willen. Zo kunnen voormalige RuneScape-spelers die niet langer op PC gamen opnieuw met de game en hun character aan de slag gaan.

Neil McClarty, Senior Product Director, Jagex, zei: “Als een MMO-speler, wil je op elk moment van de dag kunnen spelen, waar je ook bent. We weten dat de tijd van onze spelers waardevol is, dus willen wij dat de RuneScape-spelers ook onderweg kunnen gamen. Dat ze op de PC kunnen spelen tot ze moeten gaan en dan hun avontuur gewoon weer op kunnen pakken op hun telefoon, gaat erg gewaardeerd worden – er is geen reden meer om XP te verspillen.”

Phil Mansell, Chief Operating Officer, Jagex zei: “Dit is een grote stap voor MMORPG’s en een symbool voor de drang van Jagex om voortdurend de grenzen van live games te verleggen. De RuneScape-games zijn de eerste westerse mainstream MMORPG’s die volledig interoperable play op mobile en PC ondersteunen. Wij geloven dat wij onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben; in recente player surveys gaven 90% van onze actieve spelers en 64% van onze voormalige spelers aan dat zij heel graag op mobile zouden willen spelen. Onze innovatieve benadering van mobile gaming getuigt ook van onze ambities in de mobile sector. We investeren graag in het uitbreiden van de RuneScape-franchise naar meer apparaten en gebieden.”

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Xbox One X pre-orders vanaf vandaag beschikbaar & lijst Xbox One X Enhanced games groeit tot meer dan 130

Vorige maand op gamescom heeft Microsoft de pre-orders onthuld voor de Xbox One X Project ...