zondag , 24 september 2017

RIDE 2: Review

Met een overvloed aan ontzettend goede car race games zien we eigenlijk heel weinig goede motor race games, RIDE 2 moet daar volgens de makers verandering in brengen. RIDE 2 is het vervolg op het veel bekritiseerde RIDE, het belooft ons veel vernieuwingen qua gameplay en graphics, maar of het dat ook daadwerkelijk waarmaakt is nog maar de vraag.

Het idee van RIDE 2 is simpel, zorg dat je races wint zodat je geld krijgt om daarmee je motor up te graden zodat je nog makkelijker races kunt winnen. Deze races bestaan vooral uit Season Events en Championships, wat op zich meer dan genoeg zolang je maar lekker kunt racen!
Het racen voelde (vooral in het begin) ook ontzettend goed, er zit een redelijk grote learning curve in waardoor in het begin de kans groot is dat je alleen maar laatste gaat worden, hierdoor moet je lekker hard werken om beter worden en als je dan toch voor het eerst eerste wordt dan geeft dat ontzettend veel voldoening! Ook is het ontzettend fijn dat de A.I een grote upgrade heeft gekregen waardoor je niet alleen op de baan moet letten maar ook op je tegenstanders. Dit had ik vooral in het begin, toen ik mijn motor wat meer had ge upgrade en sowieso wat meer skilled was in het racen had ik minder tot geen moeite om nog te winnen en ging het me allemaal van een leien dakje af, dit neemt niet weg dat het racen ontzettend lekker aan voelt.

Stages

In de racetracks zit ook genoeg diversiteit om je even bezig te houden. Jammer genoeg is het spel grafisch  niet ontzettend sterk maar gelukkig ook niet storend slecht, wat ik op zich nog steeds wel jammers vindt want juist met racespellen hoop ik stiekem altijd een beetje op dat extra beetje realisme. Ook de tracks voelen soms wat leeg aan met heel veel lege vlaktes waar weinig op te zien is, soms zie je sporadisch een klein groepje supporters maar daar blijft het vaak bij, terwijl mij het juist heel erg vet lijkt om daar allerlei verschillende realistische landschappen te scheuren. Voeg daar ook nog eens aan toe dat de laadtijden tergend lang zijn. Dit neemt ontzettend veel van de speelervaring weg waardoor ik het spel ook minder vermakelijk vond dan dat het daadwerkelijk had kunnen zijn.

maxresdefault-6

Multiplayer

Wat RIDE 2 dan wel weer ontzettend goed doet is de multiplayer, niet omdat online zo ontzettend spectaculair is, maar omdat het eindelijk weer eens een spel is waarin ik gewoon ouderwets splitscreen kan spelen. Splitscreen is een functie die veel racegames om de een of andere vage manier tegenwoordig niet meer in het spel implementeren maar voor mij is dat juist een van de redenen waarom ik racespellen koop. Daarom was ik ook enthousiast verrast door deze optie en hierdoor zal ik dit spel waarschijnlijk ook nog blijven spelen!2016-08-01_121336-copy

 

Customization

Ook niet geheel belangrijk in een racespel is de customization en gelukkig zien we daarvan genoeg terug in RIDE 2, vrijwel alles is te customizen en met een ontzettend groot raster aan motors is er voor ieder wat wils om je eigen droom motor te maken! Het customizen heeft niet alleen een esthetisch effect maar kan ook voordelen geven aan je motor, denk aan nieuwe remblokken, banden etc.

customization-ride2

Conclusie

Al met al is RIDE 2 een prima racespel, als je houdt van lekker ouderwets een potje racen met vrienden of van het uitgebreid customizen van je motor dan is dit een spel voor jou! De omgevingen rond de racetrack, het gebrek aan ‘goede’ graphics en het feit dat de laadtijden ontzettend lang zijn is voor mij wel echt een hele grote dealbreaker geweest maar het blijft een vermakelijk spel!

About Cas van Eldonk

Pc/ps4 Filmfanaat Comic Fan

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)