Home Gaming Review: F1 2017

Review: F1 2017

by Sven

Vandaag scheurt de Formule 1 langs Monza en na een regenachtige kwalificatie die voor veel racers moeilijk was, kwam onze Max Verstappen er toch redelijk goed uit. Jammer genoeg moet hij genoegen nemen met een paar grid penalties, waardoor hij erg laag op de grid start. Gelukkig kan je in F1 2017 Max Verstappen wel wereld kampioen maken met Red Bull of jezelf! De vraag is echter of F1 2017 zo goed is dat het Pole Position pakt net zoals Lewis Hamilton of dat de game meer een Max Verstappen is, de game probeert het, maar af en toe staat het gewoon stil. Wat het wordt, lees je hieronder!

Scheuren in de nieuwe bolides

Codemasters heeft een paar vernieuwinegn in F1 2017 gestopt. Het zijn geen vernieuwingen die de wereld laten beven, maar het zijn wel vernieuwingen die het realisme omhoog brengen in de game. Zo zijn dit jaar de nieuwe bolides uit het seizoen te bewonderen in F1 2017, dit betekent dat de banden een stuk breder zijn geworden en dat de auto een grotere voorvleugel heeft. In de game merk je dit heel erg goed, zeker als je rijdt met een stuur. De game geeft op bepaalde punten veel meer grip, maar de feedback die je krijgt op het moment dat je over een kerbstone rijdt is ook vele malen krachtiger. In mijn ogen is de game een stuk makkelijker geworden als je met een stuur rijdt, maar wordt je wel uitgedaagd om de wagen op de baan te houden als je top snelheid bereikt in de game, zeker in de regen. De game voelt een stuk realistischer aan dan zijn voorganger.

Net Max Verstappen op Monza

Qua racing is het bovenstaande het enige wat er echt veranderd is.  Codemasters heeft zich namelijk dit jaar vooral geconcentreerd op het perfectioneren van de game modes. De grootste verandering zit in de Career mode. Vorig jaar was deze mode al ontzettend sterk, maar dit jaar laat Codemasters zien dat de Career mode echt het paradepaardje van de game is. Codemasters heeft het R&D systeem van vorig jaar een stuk uitgebreid, waardoor je nu veel meer controle hebt over wat jij nou wil veranderen. In mijn career mode ben ik begonnen bij Red Bull en ben ik gestart met het upgraden van de motor, om ervoor te zorgen dat ik naarmate het seizoen minder snel van motor zou moeten verwisselen. Echter is het upgraden een stuk realistischer dan vorig jaar. Zo duurt een upgrade soms wel 2 á 3 raceweekenden, waardoor je pas later kan genieten van je upgrade, maar dat is nog niet alles. Tevens kan een upgrade ook mislukken. Je zuur verdiende R&D punten gaan dan in rook op en zal je de upgrade (wel met korting) opnieuw moeten kopen. Voor de Formule 1 fans onder ons zal dit een stuk realisme met zich meebrengen, maar voor de casual gamer die gewoon wilt racen, zal dit soms wat irritant kunnen aanvoelen.

Net zoals in het echt krijg je 4 gearboxen om het hele seizoen mee te racen. Met 1 gearbox moet je dan ook 6 races doen. Na de 5 eerste races van het seizoen was mijn gearbox helemaal op. Dit merkte ik al tijdens de Grand Prix van Spanje, op een recht stuk wilde mijn gearbox niet meer doorschakelen en verloor ik mijn hard bevochten 2e plaats aan Vettel. Na die race moest ik mijn gearbox wel vervangen, waardoor ik tijdens de Grand Prix van Monaco met een grid penalty zat, net zoals Max Verstappen op Monza. Op dat moment begon ik mij te beseffen dat ik de gearbox moest gaan upgraden en zodoende merkte ik dat mijn gearbox steeds sterker werd en ik de zes races met de motor gewoon uit kon rijden. Het gaf mij een gevoel van voldoening om te zien dat de Red Bull steeds betrouwbaarder en krachtiger werd.

Make your own legend!

Hierboven zijn wij al de career mode een beetje ingedoken, maar er is nog veel meer! Naast de betrouwbaarheid van je gearbox zal je ook andere zaken in de gaten moeten houden. Zo zijn er ook onderdelen van de motor die je door het seizoen door zal moeten vervangen. Neem als voorbeeld hieraan de regelaar die ervoor zorgt dat jij veel of weinig brandstof kan gebruiken tijdens de race. Op het moment dat een van deze delen van de motor niet goed werkt, zal je dit ook moeten vervangen, want niet alleen zal je langzamer gaan rijden, maar de kans op uitval in een race is ook vele malen groter.

1991 McLaren

Natuurlijk is niet alles gericht op de motoren. Zo heeft Codemasters ook een nieuw evenement tijdens Career mode in het leven geroepen. Tijdens een seizoen krijg je verschillende uitnodigingen om in  de classic cars te rijden die de game ook heeft. Dit geeft een fijne afwisseling tussen bepaalde weekenden en het geeft ook een andere beleving. De Ferrari uit 2004 rijdt namelijk vele malen anders dan een Red Bull uit 2017. Het verschil in kracht en grip voel je en daarom zal je zeker geconcentreerd moeten blijven.

Daarnaast is de vrije training ook onder de loep genomen. Vorig jaar waren er drie programma’s waarin je kon trainen. Dit jaar zijn er twee programma’s bijgekomen. Je hebt namelijk nu ook fuel saving en een programma die ervoor zorgt dat jij een gepersonaliseerd advies krijgt voor je pitsstoppen in de race. Het was ook wel nodig om extra programma’s erbij te hebben, omdat er meer R&D punten uit te geven zijn. Dus je kan meer R&D punten verdienen met deze nieuwe programma’s, maar de vrije training krijgt ook meer betekenis in de game.

Verander de rest dan ook goed..

F1 2017 is een heerlijke racer en de verbeterde career mode is geweldig, maar bepaalde dingen zijn gewoon zonde. De huldiging op het moment dat je een race wint is letterlijk overgenomen uit het voorgaande deel. Voor mij is dit een punt waar de game afdoet in realisme. Staat Lewis Hamilton elke keer weer hetzelfde dansje te doen als hij wint? Spuit hij elke keer in dezelfde volgorde champagne over mensen heen? Dit gebeurt dus wel in de game en daardoor wordt je toch even uit die virtuele wereld getrokken, want op dat moment realiseer jij je, been there, done that.

Dit willen wij meer zien!

De bolides zien er dit jaar echt prachtig uit en ik kan niet wachten om te zien hoe de game eruitziet op de Xbox One X. Echter blijft er een grafisch minpuntje aan de game. Het publiek en de omgevingen zien er gewoon niet mooi uit. Als je de bolides naast de omgeving zet dan klopt het gewoon niet. Tuurlijk zie je weinig van de omgeving want je rijd er snel door heen, maar ik rij soms races uit op 50%. Dan zie je op een bepaald moment echt dat bepaalde dingen buiten het circuit er niet goed uitzien. In andere games, zoals Forza, klopt dat wel en ik zou het geweldig vinden als Codemasters de F1 games die kant op kan gooien.

Conclusie

F1 2017 is gewoon een ontzettend goede racegame, voor de F1 fans. De formule 1 fans kunnen hun hart ophalen met deze game, want er zit realisme in, snelheid en verschrikkelijke mooie bolides. Daarnaast is de career mode dieper dan ooit en verveelt die eigenlijk bijna nooit. De diepgang die in de career mode zit laat je voelen als een F1 coureur met dezelfde frustraties en vreugde als je een race wint, of uitvalt door motorproblemen. Toch zouden wij graag willen zien dat de er in de huldigingen meer variatie komt en dat de game grafisch nog stappen gaat maken.

F1 2017 is geen Lewis Hamilton, maar ook geen Max Verstappen, F1 2017 is eerder een Sebastiaan Vettel, soms irritant, maar wel verschrikkelijk goed.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x