zondag , 24 september 2017

Nog een week te gaan voor IndieCade Europa, waar de aparte en fantastische wereld van indie games centraal staatNog een week te gaan voor IndieCade Europa, waar de aparte en fantastische wereld van indie games centraal staat

De eerste editie van IndieCade Europa zal in één week tijd van start gaan. IndieCade Europe, georganiseerd door Capital Games, zal op 18 en 19 november in Parijs plaatsvinden en toont meer dan 40 indie games uit dertig landen.  Het evenement zal heeft ook sessies, panels en lezingen met ondere andere Rami Ismail (Nuclear Throne), Michel Ancel (Rayman en Beyond Good and Evil), Matt Nava (art director van Journey and Flower) en Zoë Quinn (Depression Quest) als sprekers.

De games die getoond zullen komen uit Nederland, zoals Chalo Chalo, Metrico+ en Lieve Oma,  langverwachte titels zoals Black the Fall (Roemenië), Old Man’s Journey (Oostenrijk) en Winter (België), alsmede recente hits zoals Reigns (Groot-Brittannië) en Shadowmatic (Armenië).

Naast deze games zal op IndieCade Europa ook een aantal unieke ervaringen tentoon worden gesteld waarbij de focus op innovatieve controls en menselijke interactie zal zijn. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Clapper (Zweden)
  • Clapper is een coöperatieve rhythm game waarbij twee spelers boven hun mobiele telefoon spelen door in elkaars handen te klappen op tijd van de muzieknoten die op het scherm verschijnen.
  • Smooch Station (Denemarken)
  • Een cooperatieve zoensimulator voor twee personen, waarbij spelers alleen met oogcontact met elkaar kunnen communiceren en zo een fopspeen met hun tong moeten controleren om het spel te winnen.
  • Line Wobbler (VK)
  • Een een-dimensionale dungeon crawler game met een unieke “wobble” controller, gemaakt van een meterslange LED strip en springveer.
  • Surrender (Finland)
  • Twee spelers genaamd “Pleasers” moeten het tegen elkaar opnemen om een derde speler, de “Sensor”, over te halen door middel van aanrakingen.

Workshops met een groot aantal onderwerpen worden ook aangeboden, van game design tot virtual reality en ondernemerschap als indie ontwikkelaar. De workshops hebben gelimiteerde beschikbaarheid: inschrijvingen en meer informatie kunnen op deze pagina gevonden worden.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)