zondag , 24 september 2017

Nieuwe Surface Pro en Surface Studio vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order

Microsoft presenteert vandaag de Surface Pro: de volgende generatie van de veelzijdige laptop. De nieuwste toevoeging aan de Surface-familie is sneller dan haar voorgangers, heeft een batterijduur tot wel 13,5 uur en kent een lichter, verfijnd design. De Surface Pro is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 15 juni 2017 geleverd. Daarnaast kondigt Microsoft aan dat Surface Studio vanaf 15 juni 2017 beschikbaar komt in Nederland; ook hiervan start de pre-order vandaag.

Meest veelzijdige laptop

De nieuwe Surface Pro is van binnenuit opnieuw ontworpen om hogere prestaties en vijftig procent meer batterijduur te leveren ten opzichte van de Surface Pro 4. De Surface Pro is slechts 8,5 mm dik en heeft – afhankelijk van het model – een gewicht vanaf 768 gram. Daarnaast kan er gekozen worden uit drie verschillende modellen met een m3-, een i5- of een i7 Intel Core-processor. De m3- en i5-modellen zijn muisstil doordat er geen ventilator in zit. Het i7-model bevat hybrid cooling. Later dit jaar zal er ook een LTE-Advanced-versie van de Surface Pro beschikbaar komen, zodat het device overal en altijd gebruikt kan worden.

Het keyboard op de nieuwe Microsoft Surface Pro Signature Type Cover heeft een vernieuwde, fijne toetsaanslag met een key travel van 1,3 mm. Het glazen trackpad kan met vijf vingers tegelijk worden bediend en het gehele keyboard is verpakt in zacht en duurzaam Alcantara-materiaal. De Surface Pro Signature Type Cover komt in drie kleuren beschikbaar: platina, bordeauxrood en kobaltblauw.

Een mobiele, creatieve studio

Met de Surface Pro komen creatieve ideeën tot leven. Het device kan namelijk met de nieuwe scharnier in een hoek tot 165 graden worden neergezet, wat de optimale positie is om erop te schrijven of te schetsen. Het 12,3-inch PixelSense touch display biedt daarnaast ondersteuning aan voor de nieuwe Surface Pen, de snelste digitale pen ooit, en voor Surface Dial.

De nieuwe Surface Pen werkt twee keer zo nauwkeurig als de vorige versie en heeft 4096 drukpunten. Hierdoor gaat het schrijven en tekenen sneller en vloeiender. Tevens kan de nieuwe Surface Pen schuin worden gebruikt en daardoor met schaduw tekenen. Ook de Surface Pen zal in drie kleuren beschikbaar komen: platina, bordeauxrood en kobaltblauw. Daarnaast kan er door nieuwe inking features in Microsoft Office 365 en de nieuwe Whiteboard-app optimaal gebruik worden gemaakt van de nieuwe Surface Pen.

Surface Studio beschikbaar in Nederland

Op 15 juni 2017 komt Surface Studio ook beschikbaar in Nederland. Surface Studio is een volledig nieuw soort apparaat ontworpen voor creativiteit. Het PixelSense-touchscreen van 28-inch vormt een zwevend digitaal canvas voor allerlei soorten werk. Surface Studio biedt de kracht en prestaties die professionals nodig hebben. Zorgvuldig vormgegeven met een Zero-Gravity-scharnier om eenvoudig te switchen van de desktopstand naar de Studio-stand.

Surface Studio komt beschikbaar voor een prijs vanaf 3549 euro (incl. btw; zie volledige prijslijst hieronder). De pre-order hiervan gaat vandaag van start in de Microsoft Store.

Prijs en beschikbaarheid Surface Pro en Surface Studio

De Surface Pro komt op 15 juni 2017 beschikbaar in Nederland voor een prijs vanaf 949 euro (incl. btw; zie volledige prijslijst hieronder). De pre-order voor de nieuwe Surface Pro en Surface Pro Signature Type Cover (vanaf 20 juli 2017 beschikbaar) start vandaag in de Microsoft Store. De nieuwe Surface Pen zal in de komende weken beschikbaar komen.

 Surface Pro

CoreM/128GB

i5 4/128GB

i5 8/256GB

i7 8/256GB

i7 16/512GB

i7 16/1TB

Prijs

€ 949

€ 1149

€ 1449

€ 1799

€ 2499

€ 3099

Surface Studio

i5 8/1TB

i7 16/1TB

i7 32/2TB

Prijs

€ 3549

€ 4149

€ 4999

Surface Typecover Pro

Black

Black met FP

Platinum

Kobaltblauw

Bordeauxrood

Prijs

€ 149

€ 179

€ 179

€ 179

€ 179

Beschikbaar per

al beschikbaar

al beschikbaar

20 juli

20 juli

20 juli

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

NVIDIA kondigt nieuwe SHIELD TV bundel + Afstandsbediening aan

Vandaag beginnen de pre-orders voor een 16GB SHIELD TV, gebundeld met afstandsbediening voor een prijskaartje van €199! ...