zondag , 24 september 2017

Naar de toekomst met Civilization: Beyond Earth

Op PAX East heeft Firaxis een nieuwe Civilization getoont. Genaamd “Beyond Earth” en dat gaat betekenen dat het nieuwe telg van de serie zich zal afspelen in de toekomst.

In Beyond Earth, zullen spelers buitenaardse werelden koloniseren en ontdekken. Zoals gebruikelijk is de keuze  van de speler weer cruciaal in dit soort dingen, individuele beslissingen hebben weer een enorme nawerking op hoe de ontwikkeling loopt. Als voorbeeld, zelfs de crew die je kies voor een expeditie naar een nieuwe wereld heeft al een dramatische impact op de culturele identiteit die zich daarna ontwikkelt.

civbe_1_29019.nphd

“The Civ team was excited about the opportunity to continue the story of Civilization into the future, because it allows the team to break free of historical context,” liet Firaxis creative director Sid Meier weten in een mededeling. “We’ve always let our fans create the history of mankind, and Civilization: Beyond Earth will now let them create the future.”

Waarschijnlijk is het leukste nog dat je nieuwe technologie kan gaan ontwikkelen. Waar je in het begin nog de beschikking heb over spullen die je tegenwoordig ook nog zal vinden, maar nadat de tijd voor bij gaat zullen ze meer sci-fi worden. Naar aanleiding van een gesprek met Fireaxis werd er bevestigd dat het richting ‘hard sci-fi’ op gaat..

Klein voorbeeldje nog, een stukje gameplay is de orbital layer. Spelers zullen hier satellieten moeten bouwen ten behoeve van militairen, economie en de wetenschap.

De nieuwe technieken zullen je ook helpen omgaan met de dreiging op een buitenaardse wereld. Spelers zullen nieuwe vormen van leven proberen te temmen, dit alles terwijl er dus ook historische alien technieken en kunst gedolven zal worden en natuurlijk de vijandelijke levensvormen. Een nieuw quest systeem zal spelers door het spel leiden, deze zal je helpen in het oogsten van resources, het upgraden van de troepen en nog veel meer. Er zit wel een einde in het spel, waar spelers de keuze maken over de toekomst van het menselijk ras.

Civilization: Beyond Earth zal gebruik maken van DirectX 11 en AMD technieken. De game zal ook verschijnen op Mac en linux. En zal in de herfst in de winkel liggen.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)