zondag , 24 september 2017

Logitech G bevestigt draadloze superioriteit met het nieuwe POWERPLAY-oplaadsysteem en LIGHTSPEED-technologie

Na meer dan 4 jaar onderzoek komt Logitech G, een merk van Logitech, met twee technologieën die de wireless gaming-droom van menig gamer laat uitkomen. Logitech G POWERPLAY is ‘s werelds eerste draadloze oplaadsysteem voor gaming-muizen dat ervoor zorgt dat je muis wordt opgeladen tijdens zowel het gamen als de momenten tussendoor. Je hoeft je muis dus niet meer aan de lader te leggen of in het dock te pluggen om hem op te laden. In navolging van POWERPLAY komt Logitech ook met de LIGHTSPEED-technologie. Deze is gebaseerd op tientallen jaren ervaring met wireless techniek en bestaat uit een end-to-end systeemoptimalisatie die zorgt voor ongekende connectiviteit en een zeer krachtige performance.

Ook introduceert Logitech G twee nieuwe vlaggenschepen onder zijn gaming-muizen: de Logitech G903 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse en de Logitech G703 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse, die ook compatibel zijn met het POWERPLAY wireless oplaadsysteem.
“Wij zijn al tientallen jaren aan het pionieren op het gebied van wireless gaming en onze nieuwe POWERPLAY en LIGHTSPEED wireless technologieën passen perfect in dat plaatje,” aldus Ujesh Desai, vice president en general manager van Logitech G. “Met POWERPLAY, LIGHTSPEED en onze nieuwe G903- en G703-muizen, beschikken de gamers over de beste gaming experience ooit, mét onverslaanbare precisie en zónder vertraging.”
Logitech G LIGHTSPEED wireless technologie
De LIGHTSPEED wireless technologie wordt wereldwijd geroemd door gamers en e-sport professionals. Deze technologie kan namelijk het verschil maken tussen winst en verlies. Met een report rate van een milliseconde en end-to-end systeemoptimalisatie, zorgt LIGHTSPEED ervoor dat deze draadloze muizen vele malen sneller reageren dan de gemiddelde gaming muis. Jaren ervaring met het ontwikkelen van wireless oplossingen heeft ervoor gezorgd dat de signaalsterkte van LIGHTSPEED nu 16x (12dB) sterker is dan die van concurrerende partijen. Daarnaast heeft Logitech G het Frequency Agility Mechanism ontwikkeld, dat automatisch problemen in de verbinding opspoort, wat zorgt voor optimale, consistente prestaties.
LIGHTSPEED is compatible met zowel het POWERPLAY-oplaadsysteem als met de G903 en G703 gaming muizen. Dit betekent dat deze devices direct gekoppeld kunnen worden aan de geïntegreerde LIGHTSPEED wireless ontvanger voor optimale signaalsterkte en het gemak van opladen en data versturen via één USB-kabel.
POWERPLAY wireless oplaadsysteem
POWERPLAY vindt draadloos opladen opnieuw uit. Bij ouderwetse oplaadsystemen moet je device aan een draad op één plek liggen om op te laden. Met POWERPLAY laadt de muis draadloos op, terwijl je aan het gamen bent. Het draadloze systeem gebruikt een innovatieve toepassing van elektromagnetische resonantie wat een energieveld om de POWERPLAY (275mm x 320mm) heen creëert en wat de muis draadloos van energie voorziet, zonder dat je hoeft in te leveren op tracking- en datatransmissiesnelheid.
De POWERCORE module transformeert de energie uit het POWERPLAY energieveld in stroom die gebruikt kan worden om devices op te laden. Door middel van een magneet, koppelt de POWERCORE module automatisch aan verschillende  apparaten, waaronder ook de nieuwe Logitech G903- en G703-muizen.
Logitech G903 and G703 LIGHTSPEED wireless gaming muizen
De jongste telgen in een lange lijn van high performance gaming muizen, de G903 en de G703, voldoen aan de eisen van het merk om superieur te presteren en van ongeëvenaarde kwaliteit te zijn, terwijl ze ook draaien op de nieuwe LIGHTSPEED-technologie. De extra compatibiliteit met het POWERPLAY wireless oplaadsysteem zorgt voor draadloos gameplezier, ongelimiteerd opladen en weergaloze prestaties. De G903 en de G703 beschikken allebei over:
  • Pixel-Precies Sensor: de Logitech G903 en G703 zijn beiden uitgerust met de PMW3366 optical sensor, door gamers en e-sporters wereldwijd uitgeroepen tot de beste gaming muis sensor. Dankzij jaren van innovatie heeft de PMW3366 geen last van smoothing, filtering of versnelling op de gehele DPI-schaal (200 – 12.000 DPI). Het resultaat is ongelooflijke tracking nauwkeurigheid en consequente responsiviteit, zelfs bij snelheden hoger dan 400 IPS.
  • Geavanceerde, mechanische button-spanning: de nauwkeurig afgestelde veren en mechanische draaischarnieren van de G903 zorgen ervoor dat je linker- en rechtermuisknop altijd ‘klikklaar’ zijn. Met deze technologie voelen en reageren de buttons van je muis beter dan ooit. Logitech G heeft geïnvesteerd in het design en daarmee de duurzaamheid van de buttons 2,5x vergroot tot 50 miljoen clicks.
  • Superieur comfort en kwaliteit: beide muizen zijn lange tijd comfortabel te gebruiken. De Logitech G903 maakt gebruik van een aanpasbare button lay-out en een tweehandig design waardoor zowel rechts- als linkshandigen gebruik kunnen maken van de muis. Bovendien werkt de muis met elke grip stijl, of je nu je hele handpalm of alleen je vingers gebruikt. De Logitech G703 bestaat uit een lichtgewicht, ergonomisch verantwoorde behuizing die precies in je hand past. Rubberen strips op de zijkanten zorgen voor nog betere controle over je bewegingen. De muizen zijn allebei direct uit de verpakking bruikbaar of je kunt Logitech Gaming Software (LGS) gebruiken om de muis te configureren naar jouw wensen en game(s).
Prijs en beschikbaarheid
Het POWERPLAY wireless oplaadsysteem is naar verwachting vanaf mid-september 2017 verkrijgbaar voor de adviesprijs van €129,-. De Logitech G903 en G703 LIGHTSPEED wireless gaming muizen worden wereldwijd ook mid-september verwacht en kosten respectievelijk €179,- en €119,-. Bezoek onze website voor meer informatie, check ons blog of volg ons op Facebook.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Dragon Ball Xenoverse 2 nu beschikbaar voor Nintendo Switch (Trailer)