Gadgets
Now Reading
KLIKAANKLIKUIT ALSET-2000 Review
0

KLIKAANKLIKUIT ALSET-2000 Review

by Mark van Truijen18/12/2016
Positives

Snelle installatie
Niet te duur
Bedienen via App
Waterbestendig

Negatives

Afhankelijk van ICS als je app wil gebruiken

Rating
User Rating
Rate Here
Design
10
Bottom Line

Mocht je op zoek zijn naar een snel, goed, en betaalbaar beveiligingssysteem dan is de ALSET-2000 precies wat je nodig hebt.

User Rating
You have rated this

In tijden van elecktronica is het van groot belang je huis goed te beveiligen, er zijn hier genoeg producten voor op de markt. Wij kregen de kans om de Alset-2000 van KlikaanKlikuit te testen.

De set wordt geleverd met de volgende items :

  • Een Sirene
  • Een set Magneetcontacten
  • Een Bewegingssensor
  • Een afstandsbediening

Bij binnenkomst hebben we meteen de doos open gemaakt en de apparatuur goed bekeken, het ziet er allemaal erg strak uit. Wij waren even vergeten batterijen aan te schaffen, dus mocht je de set aanschaffen haal dan meteen even batterijen erbij. Goed, de batterijen in de componenten gedaan, dit was wel even zoeken bij de sirene. Er zit wel een kleine handleiding bij, maar toch was het niet geheel duidelijk hoe en waar ik precies de opening moest maken. Het is vrij simpel als je het weet, schroef de twee schroefjes aan weerzijde van de lamp los daarna is het mogelijk het deksel omhoog te schuiven. De rest van de apparaten wijst voor zich, en daarna kan het linken beginnen. Het systeem kent een veilige communicatie bij 868 MHz en heeft een bereik tot 70 meter binnenshuis en 120 meter in open veld.

Alles linkt in eerste instantie op de sirene, dit is zeg maar je hub. Door de set knop 2 sec ingedrukt te houden activeer je de leer modus en kan je alles gaan koppelen. Zo koppel je eerst alle producten aan elkaar om ze vervolgens met 1 druk op de knop te linken aan de bijgeleverde afstandsbediening.

Wat dit alles zo mooi maakt is de functie om het ook aan te sluiten op de app op je telefoon. In de Smart Home app zit het tablad beveiliging, hier kan je meteen alles per component toevoegen. Eenmaal alle componenten toegevoegd en gelinkt aan je telefoon is het klaar voor een test. Ik raad je aan de test via de telefoon te doen, dit omdat je hier precies kan zien of er een storing in het systeem zit en waar deze zich dan bevindt. Zo was ik in eerste instantie vergeten de houder achter de bewegingssensor te klikken, door dat ik dit vergat zat er een systeemfout in en dit liet zich zien door een geel driehoekje op het scherm.

Nadat ik deze fout had opgelost werkte het systeem perfect. Het voordeel is nu dat ik overal mijn systeem kan aansluiten en kan bekijken. Het systeem is uit te breiden met zoveel componenten als je zelf wilt.

Kleine note : Om het beveiligingssysteem via de app te bedienen, moet je hem koppelen aan het KlikAanKlikUit Octopus Internet Control Station.

Mocht je op zoek zijn naar een snel, goed, en betaalbaar beveiligingssysteem dan is de ALSET-2000 precies wat je nodig hebt.

What's your reaction?
Love It
0%
Interested
0%
Meh...
0%
What?
0%
Hate It
0%
Sad
0%
About The Author
Mark van Truijen
Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.